NYTT LIV: Fra å være en lokal entreprenør fra Odda har Lothepus nå blitt «allemannseie»
NYTT LIV: Fra å være en lokal entreprenør fra Odda har Lothepus nå blitt «allemannseie» Foto: Jan-Petter Dahl / TV 2

– Jeg har endret meg etter Farmen kjendis

Leif Einar «Lothepus» Lothe (47) medgir at deltakelsen og seieren i realityserien har satt sine spor.

Etter at den sprengningsglade «cowboyen» fra Odda vant realityserien Farmen kjendis, var det ikke fred å få for 47-åringen. Leif Einar «Lothepus» Lothe, som først ble kjent gjennom TV 2-serien Fjorden Cowboys, prydet plutselig alle forsider.

– Det var jo pinadø journalister på tunet mitt hver jævla dag i to-tre uker. Det var ikke én dag uten. Det har heldigvis begynt å roe seg nå, sier han til TV 2.

– Går bedre med familien

Og det var ikke bare han som fikk oppmerksomhet. Også resten av familien merket pågangen på kroppen.

– Det går bedre og bedre med familien nå, forteller Lothe.

Særlig sønnen, Stian Lothe – som på daværende tidspunkt var i ferd med å ferdigstille collegegraden sin i USA – ble bombardert med nye venneforespørsler og beundrere.

– Han merker nok trøkket fortsatt, sier Lothepus med et smil, og legger til at sønnen nå er tilbake i Norge og opptatt med å søke jobber.

– Jeg har endret meg

Lothepus' usensurerte tale, provoserende oppførsel og til tider mannsjåvinistiske holdninger inne på Farmen-gården fikk mye oppmerksomhet.

Tidlig i sesongen egget han blant annet på seg Kari Jaquesson fordi han mente det fantes mannfolk- og kvinnfolkarbeid. Nå vedkjenner han at lunta har blitt noe lengre.

– Jeg har endret meg etter Farmen kjendis. Jeg har blitt mer tolerant overfor folk, jeg er ikke så hissig lenger, sier han.

Selv mener han å fortsatt ha noe å gå på når det gjelder folkeskikk.

– Gidder jeg, så må jeg lære meg å høre etter når folk prater. Jeg kan ikke bare si «Næh, sånn e det, og ferdig med det». Prat, nei, det gidder jeg ikke høre etter på, konstaterer han.

D-kjendis

Lothepus har tidligere vært svært opptatt av at han ikke vil kalles kjendis, men nå er han ikke fullt så sikker lenger.

– Joda, jeg er kanskje litt kjendis. Men ikke mye. Bare litt. D-kjendis kan jeg være. Finnes det?

– Om du hadde visst hvor mye oppmerksomhet Farmen kjendis ville gi deg i etterkant, hadde du takket ja igjen?

– Jeg har sagt at jeg aldri har angret på noe jeg har gjort, så jeg hadde sikkert gjort det igjen. Man få truffet utrolig mange kjekke folk. Folk som du kun har sett i blader, og trodd skulle være sånn og sånn, men så er det helt motsatt. De er kjempefolk!

Ikke redd for å bli glemt

Snart kommer det en ny sesong av Farmen Kjendis, men hele Norges Lothepus er ikke redd for å bli glemt av den grunn. Han skulle tvert imot ha ønsket det.

– Det hadde jo vært Guds lykke om det skjedde, sier han og ler.

Men det skjer nok ikke med det første. For innimellom hans opprinnelige entreprenørjobb, opptak til Fjorden Cowboys, konserteopptredener i hele Norge og intervjuer opp og i mente, har han også planlagt utgivelse av bok, eget øl, nye Lothepus-gensere og egen parfyme til høsten.

I selvbiografien har Lothepus fortalt journalist og forfatter Finn Tokvam både røverhistorier og om de mer alvorstunge stundene fra eget liv.

Der får vi blant annet høre om den gangen Lothepus stakk av fra politiet på utradisjonelt vis.

– De tok meg aldri, sier Lothepus om hendelsen.