Pochettino svarer Conte: – Jeg forventer respekt fra personer som konkurrerer mot oss

Tottenham-manager Mauricio Pochettino ga svar på tiltale etter at Antonio Conte stilte spørsmål ved klubbens ambisjoner. Samtidig lover han fansen spillerkjøp.

Chelsea-manager Antonio Conte tirret torsdag på seg Tottenham-leiren ved å sette spørsmålstegn ved klubbens ambisjoner, og hevde at det «ikke var noen tragedie» hvis klubben ikke vant serien eller kvalifiserte seg til Mesterligaen.

Øverst: Pochettino i opphetet diskusjon med dommeren under treningskampen mot Roma

Conte snakket også åpenhjertig om sin beundring for Spurs-spissen Harry Kane, og gikk til og med så langt som å sette en prislapp på over 1 milliard kroner på 23-åringen.

Tottenham møter Manchester City natt til søndag norsk tid i Champions Cup, og i den anledning holdt Mauricio Pochettino en pressekonferanse fredag kveld. Her slo han hardt tilbake mot Contes uttalelser.

– Det fikk meg til å le fordi jeg forstår ikke hvorfor andre klubber er så opphengt i mine spillere og vår klubb. Jeg liker å vise respekt til andre klubber. Jeg er så respektfull overfor andre spillere, klubber, managere – eierne til de forskjellige klubbene, sa Pochettino på pressekonferansen ifølge Mirror.

Argentineren stiller seg uforstående til Contes uttalelser om at Tottenhams manglende handling på overgangsmarkedet, beviser at de ikke har de samme ambisjonene som de andre toppklubbene.

– Det er sant at presset og forventningene blir enormt for forskjellige klubber når de bruker masse penger. Men det er likt for oss og våre ambisjoner. Det er ikke slik at vi har mindre ambisjoner enn andre klubber fordi de vi ikke har brukt masse penger og signert spillere, sa Pochettino.

– Det er viktig å beholde roen, å respektere alle meninger. Du trenger ikke begynne å prate om andre klubber, for det er viktig at man fokuserer på sin egen. Jeg respekterer alle som tenker annerledes, men jeg forventer det samme fra personer som konkurrerer mot oss.

– Vi kommer til å handle

Tottenhams manager gikk også ut og ba klubbens fans om å beholde roen. Tottenham er den eneste klubben, sammen med Stoke, som ikke har brukt penger på spillerkjøp i sommer, og mange frykter nå at de er i ferd med å bli akterutseilt hva gjelder tittelkampen.

– Vær trygg, vi kommer til å handle i markedet for å forsøke å forbedre stallen. Vi vil finne vårt øyeblikk, absolutt. Vi har en plan. Vi har en veldig klar idé om hva vi ønsker og hva vi trenger for å oppnå våre mål. Vi vil handle, vær trygg på det.

Lørdagens kamp blir et gjensyn med Kyle Walker som tidligere denne måneden ble solgt til Manchester City for rundt 500 millioner kroner. Spurs' manager hevdet at det ikke lå noe dramatisk bak overgangen, og at de pratet mye med Walker før overgangen ble en realitet.

– Den viktigste grunnen var at han ville tilbake til nord. Han og hans familie er fra nord, og for ham var det viktig. Klubben fortalte ham hele tiden at en overgang ville skje, hvis det rette budet kom. Og det gjorde det. Alle parter er fornøyde. Jeg er glad på hans vegne for nå er han i nord.

Tottenham har i de siste månedene blitt koblet til Evertons Ross Barkley. 23-åringen avslo et nytt kontraktsforslag fra Everton, og tidligere denne uken bekreftet manager Ronald Koeman at engelskmannen vil bli solgt denne sommeren.

Manager-kollega Mauricio Pochettino ville ikke bekrefte noe på fredagens pressekonferanse, men han benektet heller aldri interessen.

– Vi får se. Det er et rykte. Vi får se til til slutt om det blir en realitet, men for øyeblikket er det et rykte. Vi har forskjellige alternativer, og vi jobber veldig hardt for å oppnå våre mål. Akkurat som med andre spillere, så kan jeg ikke bekrefte noe.