DEBUTERER I BERLIN: Andrew Robertson (t.v.), her i duell med sin nye lagkamerat Sadio Mané forrige sesong, får sin første kamp i Liverpool i treningskampen mot Hertha Berlin lørdag kvled. 
DEBUTERER I BERLIN: Andrew Robertson (t.v.), her i duell med sin nye lagkamerat Sadio Mané forrige sesong, får sin første kamp i Liverpool i treningskampen mot Hertha Berlin lørdag kvled.  Foto: Lindsey Parnaby

Avskiltet som for liten og for sjenert - nå får han debuten for Liverpool

– Når jeg ser tilbake på det nå, var dét det beste som kunne skjedd meg, sier Liverpools nyervervelse.

Se Liverpool mot Hertha Berlin på TV 2 Sport Premium og TV 2 Sumo lørdag kveld klokken 18.00.

Da Liverpool ikke lyktes med å få tak i venstreback Ben Chilwell fra Leicester i fjor sommer, valgte manager Jürgen Klopp i stedet å omskolere James Milner.

Selv om den opprinnelige midtbanespilleren kom greit fra det, og Alberto Moreno aldri klarte å utfordre Milner, ble det som ventet hentet en ny venstreback til Anfield i sommer.

Det var likevel litt overraskende at den nye sidebacken er Andrew Robertson, hentet fra Hull for rundt 110 millioner kroner. Den skotske 23-åringen får sin debut mot Hertha Berlin i den tyske hovedstaden lørdag kveld.

– Han kommer til å spille. Det er en kamp vi kommer til å benytte alle, for vi har fire kamper på én uke, så vi må håndtere det. Vi kommer til å gi spillerne muligheten, og det inkluderer Andrew, bekreftet Klopp til klubbens nettside.

Men veien til Olympiastadion i Berlin som en del av et stjernespekket Liverpool-lag har vært lang for Robertson. Som 15-åring ble han vurdert som for liten og for sjenert av Celtics ungdomsavdeling. Det er bare snaut seks år siden han spilte amatørfotball for Queen’s Park og jobbet i billettluken på Hampden Park.

– Å bli avvist var ganske hardt, for jeg hadde vært Celtic-supporter siden jeg ble født. Det tok nesten en hel sesong å komme over skuffelsen. Jeg var ikke god nok i min første sesong i Queen's Park, men den tøffe perioden formet meg, forteller Robertson til The Telegraph, og fortsetter:

– Jeg har hatt noen som har tvilt på meg siden, men du må bare kontinuerlig bevise at dem tar feil, for gjør du det, betyr det at du gjør ting riktig. Når jeg ser tilbake på det nå, var dét det beste som kunne skjedd meg.

Ferden gikk deretter til Dundee United og Hull, hvor Liverpool skal ha fulgt spilleren tett de to siste årene. Han skryter av sin nye sjef Jürgen Klopp.

– Manageren ønsker å bli kjent med personen like mye som fotballspilleren. Han spurte meg om min historie, og han fortalte meg om seg selv og ønsket å vite alt om meg, sier Robertson, som har registrert Klopps uttalelser fra da han ble presentert som Liverpool-spiller.

– For Andrew er dette et nytt stort steg på det som har blitt en ganske så utrolig personlig reise for ham, på svært kort tid. Jeg elsker historien hans, hvordan har kommet der hvor han er nå. Han har en brennende interesse for å spille fotball, han virkelig elsker det, sa Klopp om Robertson den gang.

Det er ventet at James Milner starter kommende sesong som førstevalg, og at Robertson først og fremst er hentet som er reserveløsning. Alberto Moreno er fortsatt i Liverpool, men drar trolig før overgangsvinduet stenger.

– Jeg er kommet hit for å være førstevalg. Det er selvfølgelig opp til manageren, for konkurransen er hard i den posisjonen, men det er en kamp jeg håper å vinne. Jeg liker ikke å være utenfor startoppstillingen. Ikke en gang da jeg var i Hull ville jeg sitte på benken for å hvile under i cupkamper. Jeg er ingen god tilskuer, sier Robertson.

Milner sliter for øvrig med en liten skade før treningskampen mot Hertha Berlin. Klopp kunne bekrefte at Sadio Mané og Emre Can er tilgjengelige til kampen etter henholdsvis skade og Confederations Cup. Kampen kommer imidlertid for tidlig for Danny Ings, som har vært ute siden i fjor høst.