SKUFFET: Mads Østberg. 
SKUFFET: Mads Østberg.  Foto: Fransson, Micke

Østberg på sjette i Rally Finland

Mads Østberg ligger på en foreløpig sjetteplass i prestisjetunge Rally Finland. Esapekka Lappi leder VM-runden på hjemmebane.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hjemmehåpet Lappi leder 4,4 sekunder foran landsmannen Jari Matti Latvala. Teemu Suninen, også han fra Finland, er 19 sekunder bak på tredjeplass.

– Det er vanskelig å beskrive dette, men helt siden jeg var liten gutt har jeg drømt om å kjøre WRC i Rally Finland. Nå skjer det, og vi leder i tillegg. Jeg har ikke ord. Det blir en glede å kjøre i morgen, sa Lappi etter fredagens 13. og siste fartsprøve.

Mads Østberg, som lå på 11.-plass etter åpningsdagen torsdag, er nå oppe på sjetteplass. Han er 45 sekunder bak ledende Lappi. Østberg fikk tidlig trøbbel fredag, men kjørte seg noe opp mot slutten av dagen.

– Jeg er skuffet over at vi tapte tid, men det er fortsatt mye tid å gjøre det på. Det positive er at vi kjører veldig fort, sa den norske Ford-føreren.

Kanskje kan Østberg klatre på listen lørdag, i det som er rallysirkusets store fartsfest i de finske skoger.

Østberg kom til VM-runden med ny midlertidig kartleser. Han skilte nylig lag med Ola Fløene og har Torstein Eriksen som kartleser ved siden av seg i sin Ford Fiesta under Rally Finland.

Ole Christian Veiby, som vant den forrige VM-runden av WRC2, ligger på 12.-plass i Jyväskylä. Han er knappe fem minutter bak teten.

Sterke navn som Sebastién Ogier og Ott Tänak har for øvrig tapt terreng i Finland på grunn av mekanisk trøbbel.

VM-runden fortsetter lørdag og avsluttes søndag.

(©NTB)