FORTSETTER UTEN KEÏTA: Jürgen Klopp og Liverpool.
FORTSETTER UTEN KEÏTA: Jürgen Klopp og Liverpool. Foto: GEOFF CADDICK

– Klopp gir opp favorittspilleren

Liverpool og Jürgen Klopp skal ha innsett at RB Leipzig nekter å selge Naby Keïta (22).

Se Liverpool mot Hertha Berlin på TV 2 Sport Premium og TV 2 Sumo lørdag kveld klokken 18.00.

Liverpool skal ha vært villige til å sette ny overgangsrekord for å få tak i Naby Keïta, manager Jürgen Klopps førstevalg til ny midtbanespiller, men RB Leipzig nekter å selge den guineanske landslagsspilleren.

Åpningsbudet på 630 millioner kroner ble avslått, og for to uker siden fikk Liverpool tommelen ned på sitt andre bud - den gang på 730 millioner kroner. Nå melder Liverpool Echo og Daily Mail at Anfield-klubben har bestemt seg for at nok er nok.

Liverpool hadde trodd at det andre budet ville innlede til forhandlinger med RB Leipzig, men Bundesliga-toerne står på at de ikke kommer til å selge noen av sine beste spilleren denne sommeren. Liverpool har derfor ikke foretatt seg noe de siste dagene i jakten på Naby Keïtas signatur.

Utkjøpsklausul neste år
Det forventes fra Liverpool at Keïta blir værende i RB Leizpig, men de røde kan komme tilbake neste sommer. Da har spilleren en utkjøpsklausul på 530 millioner kroner. Liverpool vil bare ta opp interessen denne sommeren dersom RB Leipzig sier seg villige til å forhandle om en overgang.

Naby Keïta skal selv ønske seg bort fra klubben for å slutte seg til Liverpool. RB Leipzigs sportsdirektør Ralf Rangnick havnet i hardt vær tidligere denne uken da han kom kontroversielle uttalelser om Keïta.

– Det bør være noen som leder dem i riktig retning. Guttene selv er ikke problemet her. Det er omgivelsene deres, uttalte Rangnick på et trenerarrangement i Bochum ifølge The Guardian.

– En hel landsby i Guinea, eller noen av folkene nær dem, forteller spillerne hvorfor de må gjøre noe med en gang. Jeg skylder ikke på spillerne, skal Rangnick ha sagt videre, og uttalelsene skal irritere Keïta-leiren.

Van Dijk tilbake på førstelaget
Liverpool kobles også til Southampton-stopper Virgil van Dijk, til tross for at de i en pressemelding tidligere i sommer trakk interessen for spilleren.

Nederlenderen fikk ikke være med Southampton på treningsleir til Frankrike grunnet ønsket om å gå til Anfield. Ifølge The Telegraph planlegger St. Mary's klubben å la van Dijk trene med førstelaget fra neste uke.

Etter å ha solgt en rekke nøkkelspillere de siste årene, har Southampton bestemt seg for å beholde sine beste spillere i sommer. Det inkluderer også venstreback Ryan Bertrand, som er ønsket av Manchester City.