TIL USA: Muhamed Keita.
TIL USA: Muhamed Keita. Foto: New York Red Bulls / Instagram

Keita klar for ny klubb

Muhamed Keita (26) har skrevet under for New York Red Bulls.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Major League Soccer-klubben New York Red Bulls bekrefter fredag at de har sikret seg Muhamed Keita fra Lech Poznan.

– Vi er fornøyde med å ønske Muhamed velkommen til oss. Han er en erfaren spiller som kan spille både spiss og ving. Vi mener han har ferdighetene som skal til for å slå til i MLS og vår måte å spille fotball på, sier sportsdirektør Denis Hamlett på klubbens hjemmeside.

Verken kontraktslengden eller overgangssummen er oppgitt, og overgangen avhenger av at Keita får internasjonal klarering for spill i USA.

– Jeg ser frem til å spille foran dere og vise hva jeg kan gjøre med ballen. Håper å se dere snart, sier Keita i en Instagram-video til klubbens tilhengere.

New York Red Bulls hadde Fredrik Gulbrandsen på lån tidligere i år, men den tidligere Lillestrøm- og Molde-spilleren er tilbake i RB Salzburg.

Keita var frem til tidligere i sommer på lån i Vålerenga, men Oslo-klubben valgte ikke å hente kantspilleren på permanent basis. Han har tidligere spilt i Strømsgodset og Stabæk. Hos drammenserne ble han både cup- og seriemester. Keita har også kamper for det norske U21-landslaget.

Muhamed Keita ble hentet til Lech Poznan i 2014, men har vært på fire utlån til Norge siden overgangen til polsk fotball.

I løpet av karrieren har 26-åringen scoret 36 mål og levert 20 målgivende pasninger på 212 kamper.

NEWS: @NewYorkRedBulls Complete Transfer of Forward Muhamed Keita. Check out his message to #RBNY fans!

Et innlegg delt av newyorkredbulls (@newyorkredbulls)