TIL USA: Muhamed Keita.
TIL USA: Muhamed Keita. Foto: New York Red Bulls / Instagram

Keita klar for ny klubb

Muhamed Keita (26) har skrevet under for New York Red Bulls.

Major League Soccer-klubben New York Red Bulls bekrefter fredag at de har sikret seg Muhamed Keita fra Lech Poznan.

– Vi er fornøyde med å ønske Muhamed velkommen til oss. Han er en erfaren spiller som kan spille både spiss og ving. Vi mener han har ferdighetene som skal til for å slå til i MLS og vår måte å spille fotball på, sier sportsdirektør Denis Hamlett på klubbens hjemmeside.

Verken kontraktslengden eller overgangssummen er oppgitt, og overgangen avhenger av at Keita får internasjonal klarering for spill i USA.

– Jeg ser frem til å spille foran dere og vise hva jeg kan gjøre med ballen. Håper å se dere snart, sier Keita i en Instagram-video til klubbens tilhengere.

New York Red Bulls hadde Fredrik Gulbrandsen på lån tidligere i år, men den tidligere Lillestrøm- og Molde-spilleren er tilbake i RB Salzburg.

Keita var frem til tidligere i sommer på lån i Vålerenga, men Oslo-klubben valgte ikke å hente kantspilleren på permanent basis. Han har tidligere spilt i Strømsgodset og Stabæk. Hos drammenserne ble han både cup- og seriemester. Keita har også kamper for det norske U21-landslaget.

Muhamed Keita ble hentet til Lech Poznan i 2014, men har vært på fire utlån til Norge siden overgangen til polsk fotball.

I løpet av karrieren har 26-åringen scoret 36 mål og levert 20 målgivende pasninger på 212 kamper.

NEWS: @NewYorkRedBulls Complete Transfer of Forward Muhamed Keita. Check out his message to #RBNY fans!

Et innlegg delt av newyorkredbulls (@newyorkredbulls)