TIL SVERIGE: Den tidligere Molde-spilleren skal spille for Kalmar.
TIL SVERIGE: Den tidligere Molde-spilleren skal spille for Kalmar. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix.

Harmeet Singh til svensk fotball

Den norske midtbanespilleren skal redde Kalmar fra nedrykk.

26-åringen er ferdig i polske Wisla Plock etter bare et halvår.

Singh ble fredag formiddag bekreftet som ny Kalmar FF-spiller.

Han har skrevet under på en kontrakt ut 2018, ifølge svenske Barometern.

– Han er en toveis midtbanespiller som har fin teknikk, sier Kalmars sportssjef, Thomas Andersson Borstam.

Den svenske klubben ligger på 14. plass i Allsvenskan med elleve poeng.

– Det kjennes bra. Det ser ut som et bra lag med masse gode fotballspillere og trivelige gutter på laget. Det har vært et godt førsteinntrykk, sier 26-åringen, ifølge NTB.

– Tiden i Polen har vært tung, og det var spesielt tøft utenfor banen. Det hadde litt å gjøre med hvor jeg bodde og hva vi er vant med i Skandinavia. Utenfor banen var det som å komme tilbake i tid, sier han.

Singh slo igjennom i Vålerenga. Han debuterte for hovedstadsklubben i toppdivisjonen i 2008. I 2012 reiste han til Nederland og Feyenoord. Etter to sesonger i æresdivisjonen returnerte han til Eliteserien og Molde, der han etterhvert ble en viktig spiller for laget.

Midtbanespilleren var med da Tor Ole Skulleruds U21-landslag tok bronse i EM i Israel i 2013. Han har også spilt sju landskamper for seniorlandslaget.

I januar ble han presentert som Wisla Plock-spiller etter at Molde og Singh ble enige om å terminere kontrakten. Oslo-gutten skrev under på en 18 måneder lang kontrakt i Polen. Han fikk bare én kamp for den polske klubben.