RMC: – Neymar svært nær Barcelona-exit

Neymar raste mot lagkamerat etter takling – avbrøt treningen. Nå skal en overgang til PSG være svært nær.

Neymar stormet bort fra Barcelona-treningen etter å ha havnet i klammeri med nysigneringen Nelson Semedo.

Det spekuleres naturlig nok i at det har en sammenheng med den mye omtalte PSG-overgangen. Ifølge normalt troverdige RMC er Neymar enig med franskmennene om en kontrakt på fem år verdt 300 millioner kroner årlig.

Se Neymars mål i treningskampen mot Manchester United i videovinduet øverst!

En kilde sier til den franske radiokanalen at PSG håper å få sluttført en overgang allerede førstkommende mandag eller tirsdag.

Den anerkjente fotballjournalisten Gabriele Marcotti tror Barcelona og PSG vil bli enige om en overgang dersom den brasilianske superstjernen fristes til den franske hovedstaden.

– Vi vet ikke hva Neymar tenker og vil, men vi vet en del ting om det som skjer rundt. Rapportene fra Frankrike, som vi trygt kan si kommer fra PSG, sier at klubben har satt sammen en kompleks femårskontrakt for ham. De er svært optimistiske. Noen hevder at kampen mot Manchester United var Neymars siste, sier Marcotti til ESPN, og fortsetter:

– Fra Barcelona-leiren kommer det ikke mye, og Neymar har ennå ikke uttalt seg. Klubben sitter og venter. Det var rykter om at de ville sette seg ned og snakke om en ny og forbedret kontrakt. Det har stoppet opp, virker det som.

Paris Saint-Germain har allerede gjort markedsundersøkelser som viser at et kjøp av Neymar vil ha en enorm effekt verden over og vil gi flere titalls millioner euro. Neymars utskjøpsklausul er på rundt 2,2 milliarder kroner.

– En ting man må ha i bakhodet er at dette er en utkjøpsklausul. Det er verken i PSG eller Barcelonas interesse å la en slik klausul bli brukt. Det har med både skatt, regnskap og FFP å gjøre. Det får meg til å tenke. Hvis han sier han vil dra, tror jeg de kommer til å bli enige om en pris for at det skal skje, sier Gabriele Marcotti.

Neymar forlot fredagens trening etter å ha blitt kraftig irritert på en takling fra Semedo. Etter intens knuffing trakk den portugisiske nysigneringen seg unna, mens Neymar fortsatte å kjefte og gestikulere mot ham.

Javier Mascherano og Sergio Busquets stormet til for å roe Neymar, men den PSG-aktuelle stjernen rev av seg vesten og stakk av fra treningen. Alt rett foran øynene til Barcelona-trener Ernesto Valverde.

Fredag ble det også hevdet at Neymars planlagte promoteringstur til Shanghai er avlyst. Lørdag kveld skal Barcelona møte Real Madrid til kamp i Miami, og etter planen skulle Neymar i utgangspunktet dra rett til Asia for et reklameoppdrag. Nå sies det at den turen er avlyst.