STRAFFEHELT: Torbjørn Bergerud jubler etter redning  mot Kroatia.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
STRAFFEHELT: Torbjørn Bergerud jubler etter redning mot Kroatia. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Norsk VM-helt til tysk storklubb

Torbjørn Bergerud har signert for Flensburg-Handewitt.

Torbjørn Bergerud skrev seg inn i norsk håndballhistorie da han reddet Kroatias straffekast i VM-semien. Nå blir nordmannen Flensburg-Handewitt-spiller fra 2018. Den norske keeperhelten har signert en treårskontrakt med tyskerne.

– Gjennom mine besøk her har jeg fått en spesiell følelse. Alle her lever for håndball med så mye følelser og profesjonalitet, sier nordmannen til klubbens hjemmeside.

23-åringen skal fortsatt spille for danske Holstebro ut året.

– Han vil bli en av Europas beste målvakter. Jeg ser frem til å jobbe med ham for å nå målet, sier klubbens trener, Maik Machulla.

– Denne overgangen viser igjen at Flensburg-Handewitt er en av toppklubbene i internasjonal håndball, sier Machulla.

I den tyske storklubben, som endte på andreplass i forrige Bundesliga-sesong, blir Bergerud lagkamerat med Magnus Rød.

– Han har vært fenomenal
TV 2s håndballekspert Bent Svele mener overgangen er et naturlig steg for Norge-keeperen.

– Det er en stor klubb, en av de største i Tyskland. Dette er et naturlig steg for ham. Han har gjort sakene sine bra i Holstebro og på landslaget, og er en god målvakt. Flensburg er hakket opp fra Danmark. Det er fint for ham, og en anerkjennelse av jobben som er gjort både på klubb- og landslag, sier Svele.

– Han er ung og har et stort talent. Han har stått bra i Danmark og vært fenomenal i mange landskamper. Torbjørn har potensial til å bli best i Europa. Flensburg henter ikke Torbjørn med mindre de har ambisjoner om å bruke ham. Det er selvsagt tøff konkurranse, men han er en god målvakt, og dette er et godt karrieresteg. Han har gjort smarte valg og tatt nivået der han har spilt, sier håndballeskperten.