FORTVILTE: Arsenal-stjernen Santi Cazorla fryktet fotballkarrieren var over.
FORTVILTE: Arsenal-stjernen Santi Cazorla fryktet fotballkarrieren var over. Foto: Ben Stansall

– De trodde bakterien hadde spist seg inn til beinet

Arsenal-stjernen Santi Cazorla (32) fryktet fotballkarrieren var over.

Se Arsenals treningskamp mot Benfica på TV 2 Sport Premium 2 og TV 2 Sumo lørdag kl. 17.20.

Santi Cazorla har ikke spilt fotball siden han pådro seg en akillesskade i oktober, og det er fortsatt ikke klart når Arsenals elegante midtbanespiller er tilbake i spill.

– Jeg har ingen styrke i leggen. Det er bare to uker siden jeg ble operert. Jeg har ingen muskelmasse i leggen eller styrke i senen, og vi jobber fortsatt med å få akillessen til å fungere igjen, sier Cazorla til den spanske radiokanalen Onda Cero.

Den tidligere Villarreal- og Málaga-spilleren vil heller ikke gi en returdato.

– Skulle det gå over tiden, vil det føles skuffende. Jeg ønsker virkelig å spille fotball igjen, og jeg jobber hardt for å komme tilbake så raskt som mulig, men verken mine trenere eller leger vet når jeg er tilgjengelig for spill igjen, sier han.

Santi Cazorla innrømmer at han fryktet at spillerkarrieren var over.

– Jeg var bekymret. Jeg følte problemet mitt ikke hadde noen løsning, for jeg måtte opereres flere ganger. Nå kan jeg le av det, men jeg liker ikke så hyppige operasjoner. Jeg fleipet med sykepleierne og legene, og de erkjente at dette ikke var noe normalt syn, spesielt ikke hos atleter. Det var en skade de ikke ville se på lang tid, forteller han.

32-åringen måtte gjennom en rekke operasjoner før legene fant problemet.

– Problemet er at legene ikke har visst hva som har feilet meg før nå. De opererte og opererte, men jeg hadde fortsatt vond. Så tenkte jeg at det var noe feil med meg, for legene kunne ikke gi meg en forklaring, sier Santi Cazorla, og fortsetter:

– De var ikke sikre. Først trodde de bakterien hadde spist senen og hadde nådd beinet, og at de måtte lage en ny akillessene. Det var så mye snakk.

Cazorla sier at bakteriefaren nå er over. Til tross for at han har gått langtidsskadet, fikk han ny kontrakt av manager Arsène Wenger.

– Kontraktsforlengelsen har vært en frelse etter alt som har skjedd. Jeg er takknemlig for at jeg ikke har trengt å bekymre meg for hvor jeg skulle gå etter rehabiliteringen, sier spanjolen, og legger til:

– Jeg kommer tilbake. Når er ikke sikkert, men jeg er trygg på at jeg kommer tilbake på tidligere nivå.