Odd overrasket i Zagreb og sikret godt utgangspunkt

Odds håp om plass i Europaligaens gruppespill lever etter 1-2 mot Dinamo Zagreb.

Dinamo Zagreb - Odd 2-1

Dinamo Zagreb var store favoritter før kveldens første kvalifiseringskamp i Europaligaen mot Odd, men det var telemarkingene som tok en svært overraskende ledelse i Kroatia.

Stefan Mladenovic, som er født i nettopp Kroatia, satte inn 1-0 etter tjue minutters spill. Vertene utnyttet svakt markeringsspill i Odd-forsvaret to ganger og det sto 1-2 da lagene byttet side.

Se målene i Sportsnyhetene i videovinduet øverst!

Riku Riski hadde en eventyrlig mulighet til å ordne 2-2 like før slutt, men finnens avslutning alene med keeper ble reddet. Andre omgang ble langt roligere og det endte med 2-1 til kroatene.

– Drømmen lever, skriver Odd-direktør Einar Håndlykken på Twitter etter kampen.

Odd reiser derfor hjem til Skien med et brukbart utgangspunkt før returoppgjøret i Skien neste torsdag.

– Vi kan absolutt gå videre. Det så ut som at Dinamo ble slitne utover i den andre omgangen. De er tidlig i sesongen. Vi håper på mye folk og god støtte i hjemmekampen. I tilllegg er kampen på kunstgress, sier Odd-trener Dag-Eilev Fagermo ifølge Telemarksavisa.

Heldige i starten
Odd forsøkte å gå høyt ut borte mot Dinamo Zagreb, men ble fort spilt lavt.

Sju minutter var spilt da stortalentet Ante Coric skjøt fra drøyt tjue meter. Sondre Rossbach hang med og slo ballen unna. På det påfølgende hjørnesparket måtte Rossbach ut i en ny redning da Leonardo Sigali fikk stå helt alene og heade.

I tolvte minutt kom en ny stor sjanse for vertene. Armin Hodzic rev seg løs fra Steffen Hagen og kom til en avslutning, men Rossbach reddet med beinet.

Overraskende ledelse for Odd
Så skulle Odd sjokkere den kroatiske storklubben etter tjue minutter. Telemarkingene kontret helhjertet og godt, og Martin Broberg slapp ballen perfekt gjennom til Stefan Mladenovic. Den Kroatia-fødte vingen kom alene med målvakt og satte iskaldt inn 1-0 for Odd.

Ledelsen varte bare i ti minutter, for etter en halvtime sto det 1-1. Hodzic knuste Espen Ruud i luften etter et hjørnespark og Rossbach kunne bare se ballen gå forbi ham, mens Thomas Grøgaard fogjeves prøve å stoppe ballen.

Fire minutter før pause spilte Junior Fernandes fint ut til høyre og stormet inn i boksen, der han helt alene kunne heade innlegget til 2-1 for vertene.

Odd med enorm sjanse
Riku Riski var nær ved å sjokkere kroatene på ny med et drøyt minutt igjen til pause. Mladenovic kranglet ballen gjennom til Riski, som burde satt inn 2-2, men keeper Dominik Livakovic fikk en kroppsdel på ballen og avverget utligning.

Andre omgang ble en rolig affære. Etter 65 minutters spill fikk Espen Ruud prøve seg på et frispark fra 25 meter. Høyrebacken traff godt, men dessverre for Odd gikk skuddet rett på hjemmelagets keeper.

Rett før kampen gikk til overtid burde Junior Fernandes satt inn sitt andre for dagen og 3-1 for Dinamo Zagreb, men chilenerens svake avslutning gikk rett på Rossbach. Nærmere kom ikke noen av lagene og dermed reiser Odd hjem til Skien før neste ukes returoppgjør med 1-2 i bagasjen.