lokalsamfunnet i sorg etter at 16-åring døde:

– Vil aldri glemme det fine smilet hans

HAUKETO/OSLO (TV 2): Torsdag kveld samlet lokalsamfunnet på Holmlia seg for å minnes 16-åringen som døde etter en voldsepisode i juni.
Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Torsdag ble det kjent at en 16 år gammel gutt fra Holmlia sørøst i Oslo døde etter en voldsepisode tidligere i sommer.

Det var 12. juni i år at 16-åringen ble utsatt for vold av en nå siktet 18 år gammel mann. Han fikk hjertestans og ble sendt til barneintensiven på Rikshospitalet, hvor han har ligget i kunstig koma i lengre tid.

Voldsepisoden skjedde like ved Holmlia skole i et friminutt. Flere elever skal ha vært vitne til hendelsen.

Torsdag kveld samlet flere av 16-åringens venner og familie seg for å minnes og søke trøst i Tauheed-moskeen på Hauketo.

Familien vil ha ro til å sørge, og ønsker derfor ikke at TV 2 skriver navnet på 16-åringen, men synes det er i orden at det refereres fra minnestunden.

– Blid og aktiv gutt

På minnestunden i moskeen ble det blant annet fokusert på 16-åringens vennskap og relasjoner på tvers av ulike nasjonaliteter og religioner.

Flere tok turen til moskeen torsdag kveld, både troende og ikke-troende.

– Bare se deg selv til høyre og til venstre. Du vil se hva slags mennesker han har samlet, lød det.

Mange omtaler gutten som blid og aktiv.

– Han var en veldig snill og hyggelig gutt. Jeg kommer aldri til å glemme det fine smilet hans da han gikk rundt etter fredagsbønnen her. Han gikk rundt og hilste på alle, sier imamen Sheik Mahmoud Jalloul til TV 2.

16-åringen spilte også fotball i Holmlia Sportsklubb. Klubben mottok dødsbudskapet med stor sorg og og skriver at "våre dypeste kondolanser og tanker går til familien i denne triste tiden".

Siktet: – Slo med flat hånd

En 18 år gammel mann er siktet for grov kroppsskade etter hendelsen. Siktelsen er foreløpig ikke utvidet til en drapssiktelse etter at 16-åringen døde.

– Tidlig i saken opprettet vi en siktelse for grov kroppsskade. Det at fornærmede nå er død setter selvfølgelig sitt preg på etterforskningen, og vi vil fortløpende vurdere om siktelsen skal utvides, sier politiadvokat Andreas Strand.

Den siktede 18-åringen erkjenner å ha slått 16-åringen med flat hånd utenfor Holmlia skole 12. juni.

– Min klient erkjenner å ha slått med flat hånd, men han mener det ikke er sammenheng mellom det og dødsfallet, sier hans forsvarer Øyvind Bratlien til TV 2.

Ifølge forsvareren, tar den siktede 18-åringen dødsfallet svært tungt.

– Han mottok dødsbudskapet på onsdag og tar det veldig tung, sier Bratlien.

Familien ønsker ro

Bistandsadvokaten til den avdøde 16-åringens familie forteller at de ønsker ro i den svært vanskelige tiden.

– De trenger ro til å ta vare på hverandre og sørge i fred, sa bistandsadvokat Preben Kløvfjell til TV 2 torsdag ettermiddag.

Etter hendelsen 12. juni holdt Holmlia åpent for dem som ville snakke om den dramatiske hendelsen. De hadde representanter fra kommunens kriseteam til stede.

– Det vil også bli åpne dører fredag, slik at de som har spørsmål kan få stille dem. Da vil også bydelspolitiet være tilgjengelige, sier Wam.

Ved skolens oppstart i august vil det bli arrangert minnestund for elever og lærere.

Lik TV 2 Nyhetene på Facebook