REISER HJEM: Bob Bradley er tilbake i USA. 
REISER HJEM: Bob Bradley er tilbake i USA.  Foto: Ben Stansall

Bradley med ny trenerjobb

Bob Bradley (59) blir den første manageren til ny MLS-klubb.

Los Angeles FC bekrefter at de har ansatt tidligere Stabæk-trener Bob Bradley som deres aller første manager. Fra 2018-sesongen er klubben en del av MLS.

Klubben ble etablert i 2014, og Cardiffs omstridte Vincent Tan, som hentet Ole Gunnar Solskjær til Premier League i sin tid, er en av klubbeierne, mens skuespiller Will Ferrell er blant en rekke investorer.

California-klubben må nå sette sammen en spillerstall før sesongen starter, og Zlatan Ibrahimovic er en av flere stjerner som linkes til klubben. Goal, som skriver at Bradley lenge har vært Los Angeles' førstevalg, nevner også Wesley Sneijder og Javier Hernández, men sistnevnte er fersk West Ham-spiller.

Bradley hadde stor suksess i to sesonger som Stabæk-trener. I november 2015 overtok 59-åringen Ligue 2-klubben Le Havre, før han ble hentet til Swansea som tidenes første amerikanske Premier League-manager. Oppholdet i Wales varte imidlertid i bare 85 dager.

Han har stått uten trenerjobb siden han fikk sparken i Swansea i desember. Bradley var en av kandidatene da den norske landslagsjobben var ledig tidligere i år, og han bekreftet da å ha møtt toppfotballsjef Nils Johan Semb.

Det ble Lars Lagerbäck som overtok Norge. Bradley returnerer nå til MLS for første gang siden han forlot Chivas USA i 2006. Siden den gang ha han ledet landslagene til USA og Egypt, samt Stabæk, Le Havre og Swansea.

Byrival LA Galaxy annonserte Sigi Schmid som ny hovedtrener torsdag.