Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix.

– Du har inngått et forferdelig veddemål

Skistjernen har ingen tro på at fotballhelten skal hamle opp med lagkameratene.

Hans Christer Holund vant opp den 7,5 kilometer lange motbakken i Lysebotn torsdag.

28-åringen klokket inn på tiden 27:37. Annenmann bak Martin Johnsrud Sundby på 60-kilometeren onsdag, Simen Hegstad Krüger, innkasserte nok en annenplass.

Johnsrud Sundby kom inn over to minutter etter Holund og måtte nøye seg med sjetteplass.

– Det er alltid tungt å gå opp den bakken. Selv om du er i god form, så er det kanskje den tøffeste økten på sommeren og høsten. Det var blytungt, sier Johnsrud Sundby til TV 2 Sporten.

Christer Holund imponerte stort og vant med over ett minutt foran Hegstad Krüger.

– Han har vist i sommer at han er i kjempeform. Jeg tror han er på vei inn i en fantastisk vintersesong. Det blir gøy å følge ham, sier Johnsrud Sundby.

Matti Heikkinen ble nummer tre.

– Han må tatovere seg
John Arne Riise avslørte i slutten av juni at han ville satse som langrennsløper. Riise signerte for Team BN Bank, der han blant annet ble lagkamerat med Øystein «Pølsa» Pettersen. Målet for den tidligere landslagsspilleren er ikke å bruke mer enn 50 prosent lengre tid enn det resten av guttene på laget klarer mot slutten av sesongen.

Dersom 36-åringen klarer målet må Pølsa og co tatovere «fotball er toppidrett».

Den tidligere Liverpool-spilleren brukte 55 minutt og 59 sekund opp Lysebotn fredag. Fire minutt bedre enn det som var målet. Norges kanskje aller beste skiløper, Johnsrud Sundby, tror Riise er sjanseløs mot lagkameratene.

– Jeg tror definitivt John Arne Riise må tatovere seg. Han har gjort et forferdelig dårlig veddemål, sier en lattermild Johnsrud Sundby.

– Hva sier du til tiden hans?

– Jeg sa han burde komme seg under timen, men aldri at det var veldig bra. Man må sammenligne det man gjør med den man er, som jeg pleier å si. Det må vi gjøre her også.

– Han har ikke noe typisk klatrekropp?

– Nei, og det kommer han aldri til å få. Man må jobbe med det en har, avslutter 32-åringen.

– Det er mulig han har rett. Jeg har ikke peiling. Jeg tar utfordringen og kan bare trene hardere, sier John Arne Riise til TV 2.

– Du har jo slått tilbake mot kritikere før?

– Jeg tror han sier det for å gi meg et «kick». Han kjenner meg såpass godt. Jeg elsker at folk ikke har troen på meg. Jeg takker han for den kommentaren, sier Riise.

Kalla klart best
Charlotte Kalla var i egen klasse da kvinnenes langrennselite kjempet opp de tøffe bakkene.

Heidi Weng og Marit Bjørgen tok andre- og tredjeplass.

Weng, som vant Lysebotn opp for ett år siden, ble slått med 40 sekunder. Ned til Bjørgen på tredjeplass skilte det ytterligere et drøyt minutt. Ragnhild Haga ble nummer fire.

(TV 2 / NTB).