– TRUFFET BRA: Kåre Ingebrigtsen er fornøyd med 2017 så langt.
– TRUFFET BRA: Kåre Ingebrigtsen er fornøyd med 2017 så langt. Foto: Russell Cheyne

– Flere av spillerne har fått urettferdig kritikk

Kåre Ingebrigtsen mener Celtic-kampen beviser at Rosenborg har funnet toppformen som planlagt.

Rosenborg fikk med seg et sterkt 0-0-resultat fra Celtic Park i den første kvalifiseringskampen til Mesterligaen. Håpet om avansement til siste hinder før gruppespillet lever i beste velgående før returkampen på Lerkendal onsdag kveld.

– Vi har sovet brukbart. Det er en voldsom utladning etter sånne kamper. Det blir aldri maks, men det er enklere å sove med et godt resultat, sier trener Kåre Ingebrigtsen til TV 2 på Værnes dagen derpå.

Rosenborg leder Eliteserien med fem poeng ned til Sarpsborg 08. Trønderne er fortsatt med i cupen og kjemper om å nå et av gruppespillene i Europa. Likevel har laget måttet tåle mye kritikk denne sesongen.

– Jeg synes det har vært mye i perioder, men det påvirker ikke oss så voldsomt. Vi holder oss til planen. Vi har gjort mye riktig og sett bedring hele veien, selv om det har gått dårlig i kamper. Det viktigste har vært å holde oss til det som er planlagt, sier Ingebrigtsen, som mener mye av kritikken har vært ufortjent.

– Flere av spillerne synes jeg har fått urettferdig kritikk. Det er ikke alle forståsegpåere og fotballeksperter som har så mye inngående kunnskap om å trene et fotballag og finne en formtopp, sier treneren.

– Vi har truffet brukbart
Kåre Ingebrigtsen har hele tiden snakket om at laget skal være på sitt beste når de spiller om en plass i gruppespillet i Europa.

– Det er alltid godt å få vist seg frem mot en god motstander, men i Rosenborg får du kritikk selv om du leder tabellen og vinner stort sett med mange mål. Vi hadde en plan og et håp om å være i best form rundt kvalifiseringen, og det ser ut som vi har truffet brukbart, så jeg er fornøyd med det vi har gjort frem til nå i 2017.

TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen var imponert over hva han fikk se i Glasgow av Rosenborg, som skapte de største målsjansene.

– En meget imponerende bortekamp fra Rosenborg, og dette var noe helt annet enn det vi har sett i store deler av 2017. De hadde korte avstander i laget sitt og gjorde det veldig vanskelig for Celtic å bryte gjennom, sa han.

– At Celtic hadde mye ball, hadde ikke veldig mye å si når Rosenborg har så god kontroll som de faktisk har. Man ser også at hjemmelaget blir mer og mer stresset, og samtidig klarer Rosenborg å skape ting fremover i banen. 0-0 er et godt resultat om dette skulle stå seg, men samtidig er det ikke fantastisk.

Det ventes et utsolgt Lerkendal før returkampen førstkommende onsdag.

– Vi kommer til å gjøre mye av det samme som vi gjorde i går. Vi skal forsvare oss godt og angripere mer og oftere enn det vi gjør på bortebane. Vi trives godt på Lerkendal, men Celtic er en formidabel utfordring. Det blir en cupfinale og det lever i beste velgående, sier Kåre Ingebrigtsen.

Fortsatt usikker Reginiussen
Tore Reginiussen måtte gå av banen med en skade på baksiden av låret midtveis i andre omgang mot Celtic. Rosenborg-stopperen bekrefter overfor TV 2 at han skal undersøkes nærmere i løpet av fredagen.

– Det er vanskelig å svare på om jeg rekker returkampen. Det kommer helt an på hva det er. Vi får ganske tydelige svar på bildene om det er en ordentlig strekk eller bare noen småkramper, sier Reginiussen.

Johan Lædre Bjørdal kom inn og gjorde en god jobb som Reginiussens vikar.

– Om Reginiussen nå er ute i returkampen på Lerkendal, er Rosenborg veldig svekket defensivt. Han har vært klippen i midtforsvaret hele sesongen. Også i dag var han fantastisk så lenge han spilte, sier Jesper Mathisen.

Dette sa Tore Reginiussen til TV 2 etter kampslutt i Skottland:

– Det kjennes ut som en liten strekk. Det knyttet seg bra bak i låret. Nå skal vi hjem og undersøke det grundigere, så får se om jeg er tilbake neste uke. Det var noe som skjedde nå. Jeg følte meg helt fin. Det stakk til bak i låret, så kan være en liten strekk.