Angelina (11) kjemper mot janteloven: – Jeg synes det er trist

Halden (TV 2): Torsdag opptrer det unge sangtalentetet under Allsang på Grensen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hun ble kjent som den lille jenta med den store stemmen da hun som åtteåring vant Norske Talenter i 2014.

Kun tre år etter har Angelina Jordan rukket mer enn de fleste 11-åringer. Hun har turnert verden over, deltatt på flere prestisjefylte TV-programmer og takket pent nei til å opptre under Donald Trumps valgkamp.

Selv har hun en ganske jordnær tilnærming til det hele.

– Når jeg er ute og turnerer i verden, føler jeg at jeg får mer erfaring, at jeg lærer mye om mennesker og kulturer og at jeg selv blir et bedre menneske. Jeg tror verden er et fantastisk sted, og at vi mennesker egentlig er veldig like, men at språket skiller oss. Det interessante er at musikken bidrar til at menneskene forstår hverandre, sier 11-åringen til TV 2.

Hylles av superstjernene

Et godt eksempel på det, var da hun opptrådte i Korea tidligere i år.

– Da jeg møtte fansen skjønte jeg ikke hva de prøvde å si meg. De ropte bare: «I love you, I love you», men da jeg sang, var det både tårer, sang og dans. Musikken er der for å bidra til å binde oss sammen, forklarer hun.

Store navn som rapperen Lil' Wayne, artisten Chris Brown, Kiss-vokalist Gene Simmons og jazzsangerinnen Norah Jones har uttrykt sin begeistring for Jordans talent. Det setter hun enormt pris på.

– Det gjør at jeg tror mer på meg selv, og at den kjærligheten jeg har for musikken blir forsterket. Da får jeg lyst til å lage masse god musikk og holde på med dette i en evighet, forteller hun.

Vil bli et godt forbilde

Og hun har store planer fremover. Når 11-åringen får spørsmål om hvor hun befinner seg ti år frem i tid, er svaret konkret. Hun er opptatt av å gi tilbake og å bli best.

– Med min kjærlighet til musikken, til folkene som har hjulpet meg og fansen verden over, så har jeg lyst til å bli en stor verdensstjerne og et godt forbilde som folk kan se opp til, sier Angelina målrettet.

Som et så ungt talent tenker man kanskje at misunnelse og jantelov skal komme i veien for de store drømmene, men ikke for Angelina.

– Når det gjelder janteloven, så er jeg faktisk helt imot. Hvis en er fantastisk god på noe og skal bli plassert på samme nivå med alle andre, så er jo det veldig trist, forklarer hun bestemt.

Tror på lillesøsteren

Som trofast følge og støtteapparat har Angelina familien sin. Mens onkel Michael Astar er manager, er mamma Sara Astar en viktig støttespiller og mormor hennes aller største forbilde.

– Det er kjempeviktig for meg at jeg har familien min rundt meg hele veien, og spesielt min mor, mormor og verdens snilleste onkel som har trodd på meg og min enorme kjærlighet for musikken.

Også lillesøster Juliette (5) har en helt spesiell plass i Angelinas hjerte, og ifølge storesøster, kan vi vente oss store ting fra den seks år yngre søsteren også.

– Hun er verdens fineste lillesøster. Det som plager meg er når jeg må reise uten henne på disse turneene. Da må hun ofte være hjemme. Men jeg skal ikke skjule at jeg har en søster som også kommer til å bli en verdensstjerne, sier hun lurt.

Lothepus er programleder

Når Angelina Jordan opptrer i torsdagens program av Allsang på Grensen er Lothepus gjesteprogramleder sammen med Katrine Moholt (43).

De som skal opptre i tillegg til Angelina er: Cir.Cuz, Rednex med 90-tallshiten Cotton Eye Joe, Lissie og Staysman og Lazz.

Alle opptredenene fra Allsang på grensen ser du torsdag klokka 20.00 på TV 2. Du kan også se programmet på TV 2 Sumo.