Med 450 hk fortjener den kanskje å synes litt ekstra? Nå er den unike Audien til salgs. Faksimile: finn.no
Med 450 hk fortjener den kanskje å synes litt ekstra? Nå er den unike Audien til salgs. Faksimile: finn.no

Denne er akkurat like bøllete som den ser ut

Mange kjenner hvem denne er inspirert av.

Audi har etter hvert lange tradisjoner med å bygge om helt standard familiebiler til noen hårete sportsbiler.

RS-familien har aldri vært større, og for mange er det fremdeles RS 6 som er selve drømmen, prikken over i-en, rosinen i pølsa og så videre…

Men den litt mindre broren er heller ikke å forakte. Da RS 4 kom helt på begynnelsen av 2000-tallet var dette noe av det absolutt råeste i sin klasse.

Den kostet over millionen og hadde 380 hk under panseret. I dag er det også heftig, for all del. Men siste generasjon RS 4 har strukket grensene enda lenger.

Kjendis-inspirert versting

Den har fått en solid V8-er under panseret. Men sine 4,2 liter leverer monsteret 450 hk og 430 Nm. Det er nok til å sende bilen fra stillestående til 100 km/t på 4,7 sekunder.

Dette må være en av landets mest synlige RS4. Foto: finn.no
Dette må være en av landets mest synlige RS4. Foto: finn.no

På bruktmarkedet akkurat nå ligger det bare ni RS 4 til salgs, den billigste er priset til rett over 200.000 kroner. Fellesnevneren for alle, er at bilen i utgangspunktet ser ganske uskyldig ut. Spesielt med tanke på hvilken kjøremaskin vi faktisk snakker om.

Men det er imidlertid et unntak. Bilen vi har funnet er nemlig foliert i camodekor. I tillegg er bilen utstyrt med skiboks på taket. Dermed bærer assosiasjonene fort til den tidligere skistjernen i Sverige, Jon Olsson. Rent visuelt tenker vi på hans tidligere Lamborghini Huracan – også den i camo-versjon.

Test Audi RS6: Dette er galskap – men du verden så moro!

888.888 kroner

Men tilbake til Audien: Her er det snakk om en 2013 modell som har klokket inn 81.500 kilometer på telleverket. RS-modellen har også full servicehistorikk og ser ut til å være rikelig utstyrt.

Panorama soltak, sportsseter, sportsunderstell, Bang & Olufsen Soundsystem og varmeisolerende glass, bare for å nevne noe.

Kort og godt en barsk front! Foto: finn.no
Kort og godt en barsk front! Foto: finn.no

For uten den heftige folieringen ser bilen også ut til å være helt original, noe mange setter som et krav når en slik råtass eventuelt skal realiseres. Dette er tross alt biler som er laget for å kjøres hardt – noe de som regel også blir. Derfor vil man spesielt at motor og drivverk forblir i den stand det forlot fabrikken.

Når det kommer til pris lyder den på 888.888 kroner. Det er en god rabatt kontra å kjøpe splitter nytt, men da har bilen som nevnt rullet en god del kilometer til gjengjeld.

Her kan du se hele annonsen

Unik

Det er naturligvis folieringen som gjør denne Audien helt unik. Her gjenspeiler faktisk eksteriøret litt mer av galskapen som bor under panseret.

Dessuten kan du lokke kona med at bilen er ekstra praktisk. Skiboksen på bildene følger med. Også den er foliert slik at den står i stil til resten av bilen.

Tøft eller litt overkill? Diskuter gjerne i kommentarfeltet.

Og slik ser en litt mer anonym RS 4 ut. 
Og slik ser en litt mer anonym RS 4 ut. 

Nå kommer muskelbilen med en helt spesiell nyhet