RETUR: Vegard Forren tar av seg MFK-drakten etter eliteseriekampen mellom Lillestrøm og Molde på Åråsen stadion i 2016 Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
RETUR: Vegard Forren tar av seg MFK-drakten etter eliteseriekampen mellom Lillestrøm og Molde på Åråsen stadion i 2016 Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Returnerer til Molde

Vegard Forren har signert en avtale ut inneværende sesong.

Vegard Forren har signert for Molde. Det bekrefter klubben på sine hjemmesider.

Forsvareren, som har vært klubbløs etter han ble frigitt av Brighton i mai, har signert en avtale ut 2017-sesongen.

– Å få spille fotball for Molde igjen betyr utrolig mye for meg og familien. Etter en tung tid uten fotball, er fokuset nå å komme tilbake i toppform og bidra positivt for Molde FK både på og utenfor banen. Jeg er mer motivert enn noen gang. Jeg er veldig takknemlig for denne muligheten og gleder meg til å komme i gang med å spille kamper for Molde igjen, sier Forren til klubbens hjemmeside.

Forren har trent med Molde den siste tiden, og Ole Gunnar Solskjær er fornøyd med at avtalen nå er på plass.

– Vegard har vært en fantastisk spiller for oss tidligere og det satser vi på å få til igjen. At Vegard har lyst til å overbevise både på og utenfor banen, gjør at vi har troen på det. Jeg tror at tiden uten å få lov til å spille fotballkamper har fått Vegard til å innse hva han har gått glipp av, sier Solskjær.

– Det er gledelig
TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen mener det er riktig av Forren å returnere til Molde nå.

– Det er gledelig at han har funnet seg en klubb. Dette er det riktige steget for Vegard Forren nå, han trenger å spille fotball. Hvis Vegard Forren er i nærheten av sitt vanlige nivå, så er han en kjempegod signering for Molde. Så gjenstår det selvsagt å se hvilken forfatning han er i, sier Mathisen.

– Det er helt avgjørende for ham at han nå begynner å spille fotball igjen. Nå har det vært mye rot og rør rundt ham i det siste, og han har nok et opphold i utlandet hvor han ikke har fått spille i det hele tatt, sier Mathisen.

Fotballeksperten tror at Forren fort vil passe inn i Solskjærs nye Molde-system.

– Sånn som Molde spiller nå, vil han passe veldig godt inn i den bakre treeren. Babacar Sarr vil kanskje bli solgt, og da trenger de en ny venstrebeint spiller i de bakre rekker. Jeg gleder meg allerede til Forren skal møte Rosenborg og Kåre Ingebrigtsen.

Den kampen kommer allerede 12. august. Stopperen var på vei til nettopp Rosenborg før han ble Brighton-spiller, men ombestemte seg i siste liten. Det irriterte Kåre Ingebrigtsen og co.

– Vegard Forren blir ikke Rosenborg-spiller – ikke i min tid, uttalte Ingebrigtsen til VG den gang.

Solskjær vil se Forren tilbake på landslaget
Nå ønsker Molde-sjefen at nysigneringen etter hvert klarer å spille seg inn på landslaget igjen.

– Jeg forventer at han nå kommer inn med sin rutine og bidrar positivt også i treningshverdagen. Dette er noe vi har snakket om, og det er den eneste måten vi sammen kan oppleve suksess. Ingenting hadde gledet meg mer enn at vi får se Vegard spille godt for Molde FK og landslaget igjen.

Det tror Mathisen er fullt mulig.

– Med de stopperne vi har i Norge, så burde ikke veien til landslaget være altfor lang, sier sørlendingen.

Forren, som står med 33 A-landskamper, spilte sin forrige Norge-kamp i november 2016.

Kun ut 2017
Selv om 29-åringen kun har signert en korttidskontrakt, er det muligheter for at den vil bli forlenget. Det Øystein Neerland, administrerende direktør i Molde FK.

– Vegard tok kontakt tidligere i sommer. Vi har i etterkant hatt flere fine samtaler. Vi har en felles forståelse for hva som skal til for igjen å bli Molde-spiller. Han ønsker å spille fotball for Molde FK, han er etablert med hus og familie i Molde, det er i Molde han ønsker å være. Vegard har vært en bauta i Molde-forsvaret gjennom mange sesonger, vi ønsker å oppleve det igjen. Vi har inngått avtale med Vegard for sesongen 2017. Vi evaluerer samarbeidet løpende og vil legge det til grunn for en mulig lengre avtale, sier Neerland til moldefk.no.

Mathisen tror Forren fortsatt har ambisjoner om utenlandsspill, og at det kan være noe av grunnen til den korte kontrakten.

– Det er nok fordi at Forren fremdeles har en drøm om å komme seg til utlandet, og faktisk spille fotball. Samtidig kan det være et signal fra Molde om at han må prestere. Jeg har tro på at vi vil få se en forlengelse av avtalen hvis dette blir en suksess, sier Mathisen.

Forrens tredje MFK-periode
Midtstopperen forlot moldenserne i januar 2017. Etter å ha vært klubbløs i flere måneder, signerte han for Brighton i starten av mars. Nordmannen fikk ingen offisielle kamper for klubben, og ble frigitt da sørkysts-klubben rykket opp til Premier League.

Signeringen betyr at Forren nå går inn i sin tredje Molde-periode. Trønderen kom til klubben for første gang i 2007, og har totalt spilt 307 kamper. Han har vunnet både serien (tre ganger) og cupen (to ganger) med blåtrøyene. I 2013 hadde stopperen også et kortvarig, mislykket opphold i Southampton, der han heller ikke spilte én eneste førstelagskamp.

Molde kan forsterke laget ytterligere før serien starter igjen. Ifølge svenske Expressen skal Molde ha lagt inn et bud på IFK Norrköpings venstrekant Christopher Telo (27). Den London-fødte svensken, som attpåtil har brasiliansk far, er en av nøkkelspillerne i det svenske laget. Ingen av klubbene har kommentert Expressens påstand. Telo har under seks måneder igjen av kontrakten, og har allerede bekreftet at han ønsker å forlate Norrköping etter sesongen. Dermed kan han være tilgjengelig for en rimelig pris.