– Tour de Froome var ikke i fare

En åpenhjertig Mikel Landa forteller om frustrasjonen etter fjerdeplassen i Tour de France.

I et intervju med den spanske avisen El Pais forteller Mikel Landa om skuffelsen etter å ha endt på fjerdeplass i årets Tour de France, kun ett fattig sekund bak franske Romain Bardet.

Team Sky-rytteren peker spesielt på én etappe hvor han mener sammendraget røk for hans del.

– På Izoard kunne jeg ha stoppet opp da de tok meg igjen. Jeg kunne satt meg på hjul, og da ville jeg ikke tapt de tolv sekundene, sier Landa i intervjuet som er gjengitt av norske Procycling.no.

– Men jeg satte meg i front og kjørte, som var det Froome ønsket, selv om det ikke var så bra.

Øverst: Se Landa rykke fra Froome opp Izoard!

– Han sa jeg skulle senke tempoet. Den dagen var jeg veldig sint, fordi jeg ofret meg selv uten at laget tjente noe på det. Tour de Froome var ikke i fare, og det knakk meg at vi ikke tjente noe på det. Å ofre mine ambisjoner, det gjorde vondt, forteller baskeren.

Det hele utviklet seg til en intens sekundstrid på den avsluttende tempoetappen i Marseille, og Landa endte som kjent kun ett sekund bak Bardet i sammendraget, etter å syklet sin beste tempo i karrieren. 27-åringen mener likevel ikke at det var det tyngste.

– Jeg trodde aldri jeg skulle havne på podiet. Det var et euforisk øyeblikk da Bardet kom i mål, men det var ikke så tungt da det ikke gikk. Jeg hadde ikke lagt meg natten før med et bilde av meg selv på podiet i hodet. Jeg tapte ikke i det øyeblikket, jeg tapte to dager tidligere på Izoard.

Den baskiske klatreren er nå forventet å forlate Team Sky før neste sesong. Landa sier at han vil gå til et lag hvor han blir satset på som kaptein.

– Jeg vil ikke havne i denne situasjonen igjen. Det er så frustrerende, sier han til El Pais.