ETTERTRAKTET: Liverpool er desperate etter å hente Naby Keïta, men overgangen lar vente på seg. 
ETTERTRAKTET: Liverpool er desperate etter å hente Naby Keïta, men overgangen lar vente på seg.  Foto: Robert Michael

Keïta-sjefen beskyldt for rasisme og kalt en nazist etter kontroversielle uttalelser

RB Leipzigs sportsdirektør Ralf Rangnick er i hardt vær etter å ha kommet med kontroversielle uttalelser om Liverpool-aktuelle Naby Keïta.

Sagaen om Liverpools jakt på Naby Keïta (22) har pågått i hele sommer, og lite tyder på at siste ord er skrevet ennå.

Liverpool har fått to bud avslått på RB Leipzigs midtbanespiller, men har likevel ikke gitt opp å få handelen i havn før overgangsvinduet stenger 31. august.

Det forrige budet skal ha vært på hele 680 millioner kroner, men Leipzig har Red Bull-konsernet i ryggen, og trenger ikke å selge.

Spilleren selv skal ønske seg en overgang til Merseyside-klubben, og ifølge The Guardian har 22-åringens agent vært i samtaler med Leipzig-ledelsen onsdag, etter et påstått møte med Jürgen Klopp under Hong Kong-turneen.

– Blir påvirket

Onsdag langet også RB Leipzigs sportsdirektør Ralf Rangnick ut mot miljøet rundt Keïta, som han mener forsøker å manipulere spilleren.

– Det bør være noen som leder dem i riktig retning. Guttene selv er ikke problemet her. Det er omgivelsene deres, sa Rangnick på et trenerarrangement i Bochum ifølge Guardian.

– En hel landsby i Guinea, eller noen av folkene nær dem, forteller spillerne hvorfor de må gjøre noe med en gang. Jeg skylder ikke på spillerne, skal Rangnick ha sagt videre.

Det har ikke gått umerket hen i Keïtas hjemland. Den tidligere guineanske landslagskapteinen Kamil Zayatte, som har en fortid i engelske Hull, ga klar beskjed på Twitter om hva han syntes om uttalelsene til den tyske sportsdirektøren.

Zayatte kaller Rangnick en nazist, og peker på at uttalelsene hans er rasistiske. Den guineanske nettavisen foot224.net har også reagert på tyskerens «landsby»-uttalelser.

Og på sosiale medier tok flere til orde for at Rangnicks kommentar var fornærmende overfor både Keïta og Guinea.

– «Landsbyen» Naby Keita kommer fra er tre ganger større enn Leipzig. Han ble født i Conakry. Hovedstaden i Guinea. Innbyggertall 1.7 millioner, skriver Sky Sports-reporteren Kaveh Solhekol på Twitter,

Ingen av partene har kommentert den siste utviklingen i saken.