– Han er en komplett spiller. Hvis jeg måtte kjøpe én spiss, ville jeg gått for ham

Spilleren Chelsea-manager Antonio Conte snakker om, er verken Romelu Lukaku eller nyervervelsen Alvaro Morata. Det er Tottenhams Harry Kane.

Se scoringene fra kampen mot Bayern München i Sportsnyhetene øverst!

Chelsea møter Inter i treningskamp søndag. En svært åpenhjertig Antonio Conte brukte likevel store deler av pressekonferansen sin i Singapore til å prate om Tottenham.

Chelsea har nettopp brukt over 700 millioner kroner på Alvaro Morata, men manager Antonio Conte røpte at han helst ville gått for Tottenhams Harry Kane hvis han hadde hatt muligheten.

De regjerende seriemestrene vil ikke levere noe bud på den engelske landslagsspissen, men Conte innrømmet at han er en stor beundrer av Kanes talent.

– For meg er Kane akkurat nå en av verdens beste spisser. Hvis jeg måtte kjøpe én spiss, ville jeg gått for Kane, sa Chelsea-manageren ifølge Daily Mail.

Harry Kane har gjort alle spådommer til skamme og er nå toppscorer i Premier League for andre år på rad. Forrige sesong stoppet han på 29 mål, og det er ingen grunn til å tro at spissen ikke vil fortsette å banke inn mål for Spurs i år.

– Han er en komplett spiss. Han er sterk fysisk, med ballen, uten ballen, han kjemper og er sterk i luften. Han er en komplett spiller. Hvis du skulle kjøpt Kane nå, ville han kostet minst 100 millioner pund (rundt 1 milliard kroner). Minst.

Forsøkte å kjøpe Kyle Walker

Harry Kane er dog ikke den eneste Tottenham-spilleren Antonio Conte beundrer.

– Dele Alli er en annen topp spiller, ung.

Victor Moses har bekledd den høyre vingbacken med hell i Contes berømte 3-4-3-formasjon. Nå avslører imidlertid den italienske manageren at Chelsea forsøkte å kjøpe Kyle Walker som forrige uke ble klar for Manchester City for snaut 500 millioner kroner.

– Alle spillere er dyre. Du forsøker å kjøpe en høyreback, en venstreback eller en midtstopper og han vil være dyr. Hvis du vil ha Kyle Walker, vet du at han vil bli dyr. Vi prøvde å kjøpe Walker. Men det er veldig vanskelig for lagene som trenger å forbedre stallene sine.

Chelsea havnet syv poeng foran Spurs på andreplass, og de to byrivalene møter hverandre til dyst på Wembley allerede i andre runde av årets sesong. I motsetning til rivalene, har Tottenham og manager Mauricio Pochettino ikke brukt en eneste krone til nå i sommerens overgangsvindu. Conte skrøt av Tottenhams utvikling, men kunne ikke dy seg fra å komme med et aldri så lite stikk til London-rivalen.

– Pochettino er en god manager og selv om de ikke vant forrige sesong, så bygget de noe viktig. De mistet Walker, men å fortsette med de samme spillerne er bra for treneren. Han kjenner klubben og spillerne, men de kan jobbe uten press. Dette er realiteten, sa Conte og la til:

– For Tottenham er det ingen tragedie hvis de ikke vinner serien. Det er heller ingen tragedie hvis de ikke kvalifiserer seg til Mesterligaen. Hvis de ryker ut av Europaligaen etter den første kampen og går ut mot Gent, så er det ingen tragedie.

Slik er det ikke i Chelsea, mener Conte.

– Kanskje for Chelsea, Arsenal, City, United og – jeg vet ikke – Liverpool, er det en tragedie. Det må dere forstå.