Neymar utnyttet feil og sørget for Uniteds første tap i sommer

En klønete Antonio Valencia forærte Neymar og Barcelona kampens eneste mål.

Barcelona-Manchester United 1-0

Manchester United sto uten tap på sommerens fire første treningskamper, men måtte se seg slått av Barcelona på USA-turneens siste oppgjør i natt.

Se den avgjørende Neymar-scoringen i videovinduet øverst!

Få er hetere på ryktebørsen om dagen enn Neymar, og brasilianeren kobles til Paris Saint Germain i en overgang for rundt to milliarder kroner. Barcelona-trener Ernesto Valverde hadde Neymar i startoppstillingen mot Manchester United.

Etter en drøy halvtime var 25-åringen våken. Det samme kan ikke sies om Antonio Valencia, som klønet det til og Neymar fikk en enkel jobb med å sette inn det som ble kampens eneste mål.

Se Vålerenga mot Manchester United på TV 2 og TV 2 Sumo søndag kveld klokken 18.00.

José Mourinho mener laget hans hadde godt av å tape.

– Det er veldig viktig å tape en kamp i sesongoppkjøringen. Man liker ikke å tape, men jeg tror det er veldig viktig. Jeg tror det ville vært veldig dumt for oss å forlate USA uten å ha tapt, etter å ha spilt mot lag som Real Madrid, Barcelona og Manchester City. Så tapet var bra. Jeg syns også vi gjorde noen veldig gode ting i kampen, samtidig som vi gjorde dårlige ting, sier Mourinho til klubbens hjemmeside.

Fryktet United-duo startet
Manchester United-manager José Mourinho valgte å starte med både Romelu Lukaku og Marcus Rashford i nattens treningskamp mot Barcelona, som hadde PSG-linkede Neymar i elleveren.

Manchester United fikk den første målsjansen etter to minutters spill. Marcus Rashford slo et glimrende innlegg fra sin høyreside mot Romelu Lukaku foran mål. Den store belgieren nådde ballen, men var akkurat for sent ut til til å sette inn 1-0.

Tre minutter senere var det Barcelonas tur. Luis Suárez hoppet over ballen og plutselig var Lionel Messi i god posisjon, men argentinerens avslutning var uvanlig svak og gikk rett på David De Gea.

Like etter måtte den spanske målvakten i aksjon igjen. Luis Suárez kom løs til venstre og fyrte av, men De Gea fikk hånden på ballen og slått unna.

Stolpetreff fra Messi
Tolv minutter var spilt da Lionel Messi fikk ballen i mellomrommet og utfordret. Argentineren prøvde seg fra drøyt tjue meter og ballen gikk på yttersiden av stolpen og til utspill for David De Gea.

I 17. spilleminutt kombinerte Jesse Lingard og Lukaku fint. Førstnevnte kom på skuddhold fra tjue meter og tok sjansen. Ballen gikk like utenfor. Sekunder senere var det Rashford som var på farten. Unggutten fikk kranglet seg løs inne i 16-meteren og avsluttet, men Barcelonas Jasper Cillessen reddet.

Etter en snau halvtime måtte De Gea på jobb. Først var det Luis Suárez som avsluttet, men den tidligere Atlético Madrid-keeperen var med på notene. Kort tid etter prøvde Neymar seg, men De Gea reddet til hjørnespark.

Etter 31 minutters spill sprakk nullen til De Gea, og det var en av verdens mest omtalte menn, Neymar, som sendte Barcelona i ledelsen. Messi forsøkte å spille gjennom brasilianeren, men Antonio Valencia så ut til å stå i veien. Manchester United-backen mistet oversikten og falt, mens Neymar var både våken og aggressiv, stjal ballen og satte inn 1-0 for katalanerne.

Fire minutter før pause var Luis Suárez nær ved å doble med en akrobatisk avslutning, men David De Gea sto nok en gang i veien for uruguayaneren. Neymar scoring var imidlertid den eneste som skilte lagene ved sidebytte.

Lingard haltet av
Barcelona byttet ut alle utespillerne til andre omgang, mens José Mourinho gjorde fem endringer på Manchester United-laget. Etter en times spill måtte Jesse Lingard ut med det som så ut til å være en skade. Kantspilleren gikk av banen for egen maskin og det så ikke ut til å være alvorlig.

Anthony Martial kom inn for Lingard og markerte seg etter kun få minutter på banen. Franskmannen prøvde seg fra 16 meter, men ballen gikk like over.

I motsatt ende burde Paco Alcácer lagt på til 2-0 for Barcelona. Eric Bailly feilberegnet et langt oppspill og inn bak ryggen på ivorianeren stakk Alcácer. Bailly kom tilbake på rett side, men den tidligere Valencia-angriperen lurte United-stopperen og skulle bare sette ballen i mål, men avslutningen ble for enkel å lese for Manchester United-keeper Sergio Romero.

Det var en jevn andre omgang, men langt mindre innholdsrik enn de første 45 minuttene. På overtid ropte Manchester United på straffespark etter at en Barcelona-spiller ble skutt opp i armen, men dommeren vinket spillet videre. Det endte med 1-0 til Barcelona etter Neymars scoring fra første omgang.

Nå reiser Manchester United til Europa og Oslo for søndagens TV 2-sendte treningskamp mot Vålerenga. For Barcelonas del blir det El Clásico mot Real Madrid i Miami natt til søndag.