FIKK SJANSEN: Kristoffer Vassbakk Ajer, her i en treningskamp mot Lyon tidligere i sommer, imponerte på stopperplass mot Rosenborg tirsdag.
FIKK SJANSEN: Kristoffer Vassbakk Ajer, her i en treningskamp mot Lyon tidligere i sommer, imponerte på stopperplass mot Rosenborg tirsdag. Foto: Andy Buchanan

– Han kan ha en stor fremtid i klubben

TV 2s fotballekspert mener Kristoffer Vassbakk Ajer er nær Lars Lagerbäcks landslagstropp etter storspill mot Rosenborg.

Skadeproblemer i Celtic-forsvaret gjorde at Kristoffer Vassbakk Ajer (19) fikk sin første kamp fra start i Mesterliga-kampen mot Rosenborg tirsdag. Rælingen-gutten kom til Glasgow fra Start i fjor sommer.

Rosenborg skapte de største sjansene, men Celtic og Ajer holdt nullen mot trønderne og reiser til Lerkendal med 0-0. Ajer leverte en så god kamp at han ble kåret til hjemmelagets beste på Celtic TV.

– Det var stort for meg å spille denne kampen. Jeg trener hardt for å få disse mulighetene. Jeg var nervøs før kampen, men heldigvis holdt vi nullen, uttalte han til storklubbens TV-kanal etter kampslutt.

Ajer fikk bare én kamp for Celtic forrige sesong, ett innhopp i Mesterliga-kvalifiseringen, før ble sendt på utlån til den Premiership-klubben Kilmarnock i januar. Nå er han tilbake i Celtic for å overbevise Brendan Rodgers.

MØTTE BENDTNER: Kristoffer Vassbakk Ajer (i bakgrunnen) bidro til at Celtic holdt nullen mot Nicklas Bendtner og Rosenborg.
MØTTE BENDTNER: Kristoffer Vassbakk Ajer (i bakgrunnen) bidro til at Celtic holdt nullen mot Nicklas Bendtner og Rosenborg. Foto: Russell Cheyne

Jesper Mathisen, TV 2s fotballekspert og Ajers tidligere lagkamerat i Start, er imponert over hva han fikk se av 19-åringen i den første kampen fra start.

– Jeg synes også det er veldig gøy å se Ajer fra start for Celtic i en så viktig kamp, og han klarer seg veldig fint på stopperplass. Den utviklingen han har hatt siden han kom til Celtic har vært veldig god, og han hadde veldig godt av sitt utlån til Kilmarnock i fjor. Om han fortsetter å levere på dette nivået, er han en del av Lars Lagerbäck sin neste landslagstropp, for det er ikke slik at vi har for mange gode norske midtstoppere for tiden, sier Mathisen.

Tore Reginiussen spilte 65 minutter i Rosenborgs forsvar, før han måtte ut med en skade på baksiden av låret. Trøndernes forsvarssjef lot seg imponere av den unge landsmannen på motsatt banehalvdel.

– Det var veldig solid. Han var trygg, og det er tøft å gå rett inn på laget og spille sånn i en Champions League-kvalifisering. Det virket som han hadde nervene under kontroll og han leverte en god kamp. Det var artig. Han kan ha en stor fremtid i klubben, sier Reginiussen til TV 2.

– Er det en mulig stoppermakker på landslaget?

– Vi får se om jeg holder ut, for han er ung ennå. Det er ikke jeg, sier 31-åringen fra Alta og gliser.

– Du er vel ung ennå og holder mange år til?

– Planen og målet er å fortsette, men nå skal stable meg på beina først.

Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen mener det er for tidlig å snakke om Kristoffer Vassbakk Ajer for Norge.

– Jeg tror ikke vi skal reise rundt og spille med 19-20-åringer. Det er ikke så mange som gjør det og likevel kommer til sluttspill. Dette er kjempeviktig erfaring og så skal han få litt til, men vi skal fortsatt stole på Reginiussen, sa han til TV 2.

Han tror imidlertid at Ajer er en mann for fremtidens norske A-landslag.

– Jeg ser ikke så mye på motstandernes spiller. I dag møtte han Nicklas Bendtner, som gjorde en veldig bra kamp. Han kan bli en fantastisk spiller og vil utvikle seg masse. Det er en fremtidens spiller for Norge, sier treneren.

Celtic nektet Ajer å snakke med TV 2 og resten av det norske pressekorpset etter kampen i Glasgow. Returkampen på Lerkendal spilles onsdag 2. august. Vinneren går videre til det siste kvalifiseringshindret før Mesterligaens gruppespill.