ALLSANG-PROGRAMLEDER: Torsdag kveld skal Lothepus lede Allsang på Grensen med Katrine Moholt.
ALLSANG-PROGRAMLEDER: Torsdag kveld skal Lothepus lede Allsang på Grensen med Katrine Moholt. Foto: BIrgitte Thorshaug Kristiansen

Lothepus avslører: Stakk av fra politiet etter lovbrudd

Halden (TV 2): – De tok meg aldri, sier Farmen kjendis-vinneren.

Etter at Leif Einar «Lothepus» Lothe (47) fra Fjorden Cowboys vant Farmen kjendis tidligere i år, ville hele Norge ha en bit av spregningsbasen fra Odda.

Nå har sirkuset roet seg noe, men det er fortsatt en del «dill og dall« ifølge vestlendingen selv.

Utenfor komfortsonen

TV 2 møter ham på opptak for Allsang på grensen onsdag kveld. Torsdag klokka 20.00 på TV 2 står han nemlig på scenen på Fredriksten festning.

Her skal 47-åringen være gjesteprogramleder sammen med Katrine Moholt (43) foran sangglade publikummere.

LEDER ALLSANG: Sammen med programleder Katrine Moholt (43) skal Lothepus lose publikum gjennom Allsang på grensen. Foto: Jan-Petter Dahl / TV 2
LEDER ALLSANG: Sammen med programleder Katrine Moholt (43) skal Lothepus lose publikum gjennom Allsang på grensen. Foto: Jan-Petter Dahl / TV 2

Før han skal i ilden, legger han ikke skjul på at nervene er i høyspenn.

– Dette er langt utenfor min komfortsone. Jeg lurer egentlig på hva de har tenkt på de som har satt meg til denne jobben, om du lurte, sier han.

– Men det er jo kjekt å se hvor langt man kan strekke strikken før man svimer av eller dauer, legger han til.

Få hvileskjær

Det har vært et svært travelt år for Odda-mannen som til nød kan gå med på å bli kalt D-kjendis. Har han ikke hatt hendene fulle av dynamitt og et TV-team på slep, har Lothe stått på en scene et eller annet sted i landet.

– Jeg tror det har blitt rundt 40 til 50 konserter nå. Jeg har rett og slett ikke peiling lenger, sier han.

Og noen ferie har det heller ikke blitt, sett bort i fra at han hentet hjem sønnen Stian Lothe fra studier i USA tidligere i sommer.

– Men det kommer jo på Fjorden Cowboys, så det var jo jobb det òg, ler han.

Men han lover å ta med seg barna på en utflukt neste uke, når han en sjelden gang har noen ledige dager å ta av.

– De tok meg aldri

Og det ser ikke ut til at det blir mindre travelt fremover. Til høsten kommer Lothepus både med eget øl og egen parfyme. Dessuten blir livet hans bok. Selv tror han folk kan få seg noen overraskelser om de leser den.

– Vil folk få se nye sider av deg i boka?

– Det er vel det eneste jeg kan love deg. Det er helt sikkert. Alt mulig jeg har drevet med, uff, jeg har drevet med masse styr, forteller Lothe og smiler det karakteristiske skjeve smilet.

Vi får blant annet lese om da Lothepus ble tatt i tjuvfisking og flyktet fra politiet på hest.

– Det var full galopp forbi dem, og det var faktisk vellykket. De tok meg aldri, men det ble noen avhør, da. Nei, du får lese om det, sier han bestemt.

Det er forfatter og journalist Finn Tokvam som har fisket fram røverhistoriene, men også de mer alvorlige og tunge stundene fra Lothepus´ fortid – som da han som 17-åring mistet lillebroren sin i en traktorulykke. Boka kommer ut på Samlaget i september.

Se Lothepus som gjesteprogramleder i Allsang på grensen torsdag klokka 20.00 på TV 2. Du kan også se programmet på TV 2 Sumo.