– Noe helt annet enn det vi har sett i store deler av 2017

Rosenborg holdt Celtic til uavgjort, men burde tatt bedre vare på enorme målsjanser.

Celtic - Rosenborg 0-0

Celtic var favoritter før det første møtet med Rosenborg i kvalifiseringen til gruppespillet i Mesterligaen, men trønderne var fullt på høyde med Brendan Rodgers' menn på Celtic Park.

– Celtic dominerte ballbesittelsen, og det var ganske greit for oss. Vi visste vi ville få sjanser på overganger om vi var tålmodige. Jeg mener vi var laget som var nærmest å vinne, sier Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen på pressekonferansen like etter kampslutt i Glasgow.

Sportsnyhetene: Se alle høydepunktene i videovinduet øverst i saken.

De to største mulighetene var det Rosenborg som fikk. Først burde Yann-Erik de Lanlay satt inn 1-0 fra kloss hold etter en times spill, før det var Nicklas Bendtners tur til å brenne en enorm målsjanse et kvarter før slutt. Fra ti meter bommet dansken på ballen.

– Hadde vi scoret, hadde vi hatt en fantastisk bortekamp. Da hadde vi vunnet 1-0. Vi burde scoret, men det er små marginer på dette nivået. Det er ålreit med 0-0, sier Kåre Ingebrigtsen.

– En meget imponerende bortekamp fra Rosenborg, og dette var noe helt annet enn det vi har sett i store deler av 2017. De hadde korte avstander i laget sitt og gjorde det veldig vanskelig for Celtic å bryte gjennom, sier TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen, og fortsetter:

– At Celtic hadde mye ball, hadde ikke veldig mye å si når Rosenborg har så god kontroll som de faktisk har. Man ser også at hjemmelaget blir mer og mer stresset, og samtidig klarer Rosenborg å skape ting fremover i banen. 0-0 er et godt resultat om dette skulle stå seg, men samtidig er det ikke fantastisk.

Rosenborg må score hjemme på Lerkendal for å avansere.

– Jeg tror vi kan få et godt resultat på Lerkendal. Vi forventer å score uansett, så det er ikke så mye som er forandret. For oss blir det nok en spennende kamp. Det blir interessant, sier Nicklas Bendtner til TV 2.

Forsvarssjefen ut med skade
Returkampen spilles på Lerkendal 2. august. Et skår i gleden av den gode utgangspunktet til Rosenborg er skaden på forsvarssjef Tore Reginuissen, som måtte erstattes av Johan Lædre Bjørdal midtveis i andre omgang.

– Om Reginiussen nå er ute i returkampen på Lerkendal er Rosenborg veldig svekket defensivt. Han har vært klippen i midtforsvaret hele sesongen, og også i dag var han fantastisk så lenge han spilte, sier Mathisen.

Ingebrigtsen uttaler etter kampen at Reginiussen kjente det stakk på baksiden av låret.

– Det er litt uvisst. Det kjennes ut som en liten strekk. Det knyttet seg bra bak i låret. Nå skal vi hjem og undersøke det grundigere, så får se om jeg er tilbake neste uke. Det var noe som skjedde nå. Jeg følte meg helt fin. Det stakk til bak i låret, så kan være en liten strekk, sier stopperen til TV 2.

Ajer kåret til Celtics beste
Den norske U21-landslagsspilleren Kristoffer Vassbakk Ajer fikk også fin første kamp fra start for Celtic da han spilte hele kampen i skottenes midtforsvar. Han ble kåret til hjemmelagets beste spiller i kampen.

– Jeg synes også det er veldig gøy å se Ajer fra start for Celtic i en så viktig kamp, og han klarer seg veldig fint på stopperplass. Den utviklingen han har hatt siden han kom til Celtic har vært veldig god, og han hadde veldig godt av sitt utlån til Kilmarnock i fjor. Om han fortsetter å levere på dette nivået, er han en del av Lars Lagerbäck sin neste landslagstropp, for det er ikke slik at vi har for mange gode norske midtstoppere for tiden, mener Mathisen.

Ajer uttalte til Celtic TV spilte godt, men manglet sluttproduktet.

– Det var stort for meg å spille denne kampen. Jeg trener hardt for å få disse mulighetene. Jeg var nervøs før kampen, men heldigvis holdt vi nullen, sier han.

Ingebrigtsen var svært fornøyd med hva han fikk se av Anders Konradsen.

– Fantastisk. Strålende. Han var ordentlig vaktmester. Klarte de å spille oss gjennom, var Anders der. Samme om de spilte mellom back og stopper. Han spilte en formidabel match, skryter Rosenborg-treneren.

Bendtner startet igjen
Celtic slet med skader på flere forsvarsspillere, og den norske U21-landslagsspilleren Kristoffer Vassbakk Ajer fikk sin første kamp fra start etter at han kom fra Start i fjor sommer.

Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen valgte å gi Nicklas Bendtner nok en sjanse fra start, mens Matthías Vilhjálmsson var plassert på benken i Glasgow.

Kampen åpnet med ti jevnspilte minutter, men så kom Celtic til noen halvsjanser. I det tolvte spilleminutt kom Ajer til en brukbar heading, men forsøket gikk utenfor.

Etter 21 minutters spill fikk Rosenborg sin første store målsjanse da ble Milan Jevtovic spilt fint gjennom av Mike Jensen. Den serbiske kantspilleren dro fint av backtalentet Kieran Tierney og avsluttet, men Ajer sto i veien.

Resten av omgangen spilte Rosenborg jevnt med de skotske mesterne, og lagene gikk til pause med 0-0.

Enorm Rosenborg-sjanse
Åtte minutter inn i andre omgang fikk Rosenborg en stor mulighet. Mike Jensens frispark fra skrått hold var nær ved å lure Craig Gordon, men den skotske landslagsmålvakten gikk slått danskens skudd unna.

En drøy time var spilt da Rosenborg burde tatt ledelsen på Celtic Park. Mike Jensen slo gjennom til Milan Jevtovic, som slo inn til Yann-Erik de Lanlay foran mål. Den tidligere Viking-spilleren burde sendt trønderne i ledelsen, men blåste i stedet ballen høyt over mål.

– De Lanlay sover nok ikke veldig godt i natt etter at han bommet på sin gigantiske sjanse, for det bortemålet kan fort vise seg å være forskjellen på om Rosenborg avanserer eller ikke, sier TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen.

Like etter kom Nicklas Bendtner til en god mulighet fra venstre, men Craig Gordon stoppet dansken.

I det 71. spilleminutt fikk ikke Rosenborg klarert og James Forrest fikk avslutte på hjørnet av 16-meteren. Heldigvis for Rosenborg gikk skuddet like utenfor den høyre stolpen til målvakt André Hansen.

Et kvarter før slutt var det Nicklas Bendtner som burde sendt Rosenborg i ledelsen. Mike Jensen fant landsmannen foran mål, men den tidligere Arsenal- og Juventus-angriperen bommet på ballen.

Celtic var det førende laget mot slutten av kampen, men maktet ikke å komme til store nok sjanser. Kampen endte dermed 0-0.