Ilkay Gundogan tror Merseyside-klubben blir en tøff konkurrenten i jakten på PL-gull.
Ilkay Gundogan tror Merseyside-klubben blir en tøff konkurrenten i jakten på PL-gull. Foto: (Barrington Coombs/PA Wire via AP).

Manchester City-stjernen frykter Klopps Liverpool i tittelkampen

– De er en seriøs utfordrer, sier Citys midtbanemann.

Dette er Premier League-treningskampene vi sender i sommer!

Ilkay Gündogan (26), som spilte fire år under nåværende Liverpool-manager Jürgen Klopp i Borussia Dortmund, tror de røde er en seriøs utfordrer i kampen om Premier League-tittelen kommende sesong.

Det var Klopp som hentet midtbanespilleren fra Nürnberg til Dortmund og Westfalenstadion i 2011. I juni i fjor ble han solgt til City for i overkant av 250 millioner kroner. Gündogan var sentral da Jürgen Klopp ledet Dortmund til liga- og cupgull i 2012, og da de gikk til finalen i Champions League året etter.

– Jeg liker Liverpool som lag, spesielt med Klopp som trener, sier Gündogan i et intervju om Citys tittelkonkurrenter, ifølge Liverpool Echo.

– De har et stort potensial. Laget er bra og de spiller en annen type fotball. De er virkelig tøffe å kontrollere. Det er åpenbart hvem som er de største klubbene i England, og hvem som er utfordrere til tittelen, sier City-stjernen.

Manchester City havnet på en skuffende tredjeplass forrige sesong, i Pep Guardiolas første på Etihad Stadium. Jürgen Klopp har statistikken på sin side når de to storklubbene barker sammen allerede i fjerde runde.

Liverpool tapte ligacupfinalen i 2016 for de lyseblå. Ellers så står tyskeren med tre seire og én uavgjort mot City siden ankomsten til engelsk fotball.

Gündogan har ennå ikke rukket å spille mot eksmanageren. En korsbåndskade i fjor sørget for at han mistet resten av sesongen før den var halvspilt. 26-åringen håper nå å rekke åpningskampen til Manchester-klubben.

Liverpool starter Premier League-sesongen med bortekamp mot Watford, mens Guardiola & Co. spiller mot nyopprykkede Brighton.

11. august er Premier League tilbake - terminlisten finner en hos altomfotball.