– Vil vinne alt som er

Manchester Uniteds nye 300 millioners-mann Victor Lindelöf har kommet for å vinne titler. – Vårt mål er å vinne alt som er, slo svensken fast da TV 2 Sporten møtte ham i Washington.

Se Barcelona-Manchester United klokken 01:30, direkte på TV 2 Sport Premium!

Den 24 år gamle stopperen fra Sverige har allerede vist seg frem i Manchester United-drakten. Både på godt og vondt. Fra en bunnsolid kamp mot Manchester City, til et marerittliknene innhopp mot Real Madrid der han både laget straffe – og misset straffespark.

– Jeg er ung, og har fremdeles en lang vei igjen til jeg er på det nivået jeg vil være, sier Victor Lindelöf til TV 2 Sporten når vi møter han på Manchester Uniteds hotell i Washington.

– Men jeg har kvaliteter. Min største styrke er håndteringen av ball. Jeg liker å ha ballen i føttene, og bygge spillet bakfra, sier han.

Det er nok også blant kvalitetene José Mourinho har sett etter da han signerte svensken. For angrepsspillet får en ny dimensjon med svensken.

Og han tror han kommer til å vokse under Mourinho.

– Dette er et perfekt miljø for meg til å utvikle meg. Mourinho er en veldig god manager, han kan veldig mye fotball, og han kommer til å bidra til min utvikling.

Se Vålerenga-Manchester United på TV 2 30. juli kl. 18.55!

Vil følge i legendenes fotspor
Sir Alex Ferguson skrev i sin biografi at han bygget sine mesterlag fra stopperposisjonene og fremover. Og han hadde flere legendariske par, som var sterke bidragsytere til en liten haug med ligamesterskap fra Bruce og Pallister til Ferdinand og Vidic. Lindelöf håper å kunne følge i deres fotspor.

– Det er absolutt mitt mål. Jeg håper det, og jeg håper å kunne være her i mange år. Jeg har sett mye av de beste stopperparene United har hatt, og jeg vil gjøre alt i min makt for å gjøre klubben og supporterne glade.

Trenger tid
En av dem som følger Manchester United tettest i løpet av sommerukene er tidligere spiller Bojan Djordjic. Han er med klubben rundt om i verden som ekspert for MU-TV. Djordjic er også svensk, kjenner til Lindelöf godt gjennom mange år, og tror 24-åringen blir en suksess, og til og med kan følge i stopperkjempenes fotspor sammen med Eric Bailly.

– Men han trenger tid. Det er litt som første dagen i nytt klasserom. Det tar litt tid før man blir kjent med sine nye omgivelser. Men Bailly og Lindelöf er ulike, og de komplementerer hverandre. Jeg håper de kan bli et nytt stort stopperpar som de mest legendarisk man kjenner fra Manchester United, sier han til TV 2 Sporten.

– Vi husker alle hvordan det var med spillere som Nemanja Vidic og Patrice Evra i begynnelsen. Det tar tid å tilpasse seg. Men Victor kommer til å komme inn i det. Han er et bra kjøp av United, er dommen fra den tidligere spilleren.

Ligagull er målet
Victor Lindelöf avsluttet karrieren i Benfica med «The Double». Og han har kommet til Manchester United for å fortsette og vinne.

– I Manchester United har man en vinnerkultur. Man vil alltid vinne i alle turneringer man deltar i, og målet denne sesongen er å vinne så mye som mulig.

– Så ligagull er målet?

– Tolk det hvordan du vil, men vårt mål er å vinne alt som er, slår svensken offensivt fast.

Han får støtte av forsvarskollega Phil Jones.

– Ligagull må være målet, slår han fast.

– Forrige sesong ble litt annerledes da vi ikke kunne vinne med ti kamper igjen og vi fokuserte på Europa League. Men denne sesongen må vi virkelig gå for Premier League og sørge for at vi er klare i hver eneste kamp. Det er det vi skal prøve å oppnå.

– Vi har en veldig god stall med en god blanding av unge og ruinerte spillere – og vi kan være med å kjempe om tittelen. Jeg har vært her i sju år, og vi har noen store personligheter i garderoben. Ingen tror de er bedre enn noen andre, og vi er tett knyttet til hverandre. Vi har vært med Mourinho i et år nå og vi vet hva han krever av oss og hva vi må gi han. Alle er på samme side her, sier Phil Jones.

Bojan Djordjic har sett det samme;

– Det har vært spennende å se på nært hold hvordan Manchester United har trent og spilt i sommer. De har kommet sammen som en gruppe. Man behøver ikke alltid ha de beste spillerne for å vinne tittelen, men en sammensveiset spillergruppe.

– Manchester United kommer definitivt til å være der oppe.

Drømmen oppfylt
24 år gamle Victor Lindelöf har, til tross for sin beskjedne alder, allerede oppnådd mye. Og med overgangen til Manchester United, er enda en drøm oppfylt.

– Å komme til en klubb som Manchester United har vært en drøm helt siden jeg begynte å drømme om å bli fotballproff. At jeg har fått muligheten til å komme til akkurat denne klubben, og sjansen til å spille i Premier League det er en drøm som går i oppfyllelse faktisk, sier han med et smil.

Nå gjelder det å oppfylle den neste drømmen. Å stå med Premier League-troféet i hendene om drøyt ni måneder.