To mål på overtid da Roma slo Tottenham

Det ble en ellevill avslutning på kampen da Tottenham møtte Roma i Champions Cup i New Jersey. Roma vant en overraskende opphetet batalje etter scoring to minutter på overtid.

Tottenham - Roma 2-3 (0-1)

Tottenham var høyt oppe etter å ha knust Paris Saint-Germain 4-2 i første kamp av oppkjøringscupen Champions Cup i USA.

Men på Red Bull Arena natt til tirsdag kom Spurs fort ned på jorden igjen. Roma slo engelskmennene etter en ellevill avslutning på kampen hvor man fikk tre mål fra det 87. minutt og utover.

Sjekk hvilke treningskamper vi sender i sommer!

Roma fikk et svært hardt idømt straffespark etter bare tretten minutter. Den belgiske midtbanestjernen Radja Nainggolan skjøt ballen opp i Tottenham-forsvareren Cameron Carter-Vickers arm og dommeren lot først spillet fortsette.

Etter å ha konsultert med linjedommeren, som sto drøyt femti meter unna situasjonen, valgte dommeren likevel å dømme straffe, til tross for at det ikke er videodømming i denne turneringen.

Sportsnyhetene: Se all dramatikken i videovinduet øverst.

Diego Perrotti satte straffen sikkert i mål. Det var det eneste målet i første omgang. Det var likevel nok av kontroverser i kampen, som etter hvert ble en svært opphetet affære.

– Han ville utvise meg

På et tidspunkt valgte dommeren å vise ut Mauricio Pochettinos assistent Miguel D'Agostino etter at argentineren hadde reagert på at Harry Kane ikke fikk straffe etter å ha gått i bakken.

Tottenham-manager Mauricio Pochettino var ikke fornøyd med dommerteamets avgjørelser.
Tottenham-manager Mauricio Pochettino var ikke fornøyd med dommerteamets avgjørelser. Foto: Mike Segar

D'Agostino var på vei ned spillertunnelen, men ble beordet tilbake av Pochettino som ikke godtok utvisningen. Pochettino fikk også marsjordre, men ble stående på linjen med armene i kors. Til slutt var det dommerteamet som måtte trekke seg tilbake.

– Han ville utviste meg, men jeg sa «kom igjen, det gir ingen mening siden vi snakket på spansk og ingen kunne forstå oss», sa Pochettino etter kampen ifølge Daily Mail.

– Alt var greit, tror jeg. Det var ikke et problem, jeg unnskyldte meg til ham for oppførselen min.

Ellevill avslutning på kampen

Det ble gjort store utskiftninger på begge lag i pausen. Tottenham hadde sine sjanser ved Dele Alli og Kane, men det var Roma som doblet ledelsen etter 70 minutter. Den unge tyrkiske angriperen Cengiz Ünder utnyttet en feil i Tottenham-forsvaret og satte ballen sikkert i mål fra drøye syv meters hold.

Da så det håpløst ut for Spurs, men de kom tilbake etter to kjappe scoringer signert Harry Winks og Vincent Janssen. Utskjelte Janssen utlignet til 2-2 på overtid etter flott forarbeid av en annen signering som ikke slo til i forrige sesong, Georges-Kévin N'Koudou.

Da trodde alle at det skulle bli straffesparkkonkurranse, men Roma gikk rett i angrep fra avspark. Etter et godt angrep dukket 18-åringen Marco Tumminello opp på bakerste stolpe og skled inn vinnermålet. Den italienske angriperen har kun vært involvert i én kamp for Roma i Serie A tidligere, og det var tydelig at scoringen var et stort øyeblikk for unggutten.

Til tross for tap er Pochettino godt fornøyd med oppkjøringen i USA så langt. Tottenham har ennå ikke kjøpt noen spillere denne sommeren, og enkelte deler av fansen har begynt å bli utålmodige. Det er imidlertid ikke Pochettino.

– Vi jobber hardt for å utvikle spillet vårt. Vi vil se hva som skjer til slutt, men jeg er så rolig, jeg er så fornøyd. Jeg synes laget gjør det bra, sa argentineren.