– Føler meg bedratt

Lucas Pérez (28) ønsker seg bort fra Arsenal og er aktuell for en retur til spansk fotball.

Arsenal-fansen gleder seg over at klubben sikret seg Alexandre Lacazette, men like fornøyd er ikke lagkamerat Lucas Pérez. 28-åringen er langt bak i spisskøen og har også mistet trøyenummer ni til Lacazette.

– Draktnummeret er en stygg sak. Lacazette spurte manageren (Arsène Wenger) og han aksepterte. Jeg fikk først vite det i etterkant. Forrige sesong sa Wenger at jeg var frustrert. Jeg tror denne sesongen blir enda verre, så jeg trenger hjelp for å komme meg bort, sier Lucas Pérez til lokalavisen La Voz de Galicia.

Se Alexandre Lacazettes første Arsenal-scoring i videovinduet øverst!

Ifølge spillerens agent, Rodrigo Fernandez Lovelle, fikk de vite det gjennom presentasjonen rekordkjøpet Lacazette på klubbens hjemmeside.

– Nummeret ble fjernet uten at han ble konfrontert med det. Vi fant ut av det på Arsenals hjemmeside. Dick Law (overgangsansvarlig i Arsenal) ringte opp samtidig som det kom på nettsiden. Det var en avgjørelse Wenger tok sammen med spilleren på vei til Australia. Ingen spurte Lucas, sier agenten til London Evening Standard, og legger til:

– Arsenal vil ikke gi Mesut Özil trøyenummer ti, for det er Jack Wilshere sitt, selv om han har vært lånt ut.

Lucas Pérez ble hentet fra Deportivo La Coruña for 190 millioner kroner i fjor.

– Arsenal har ikke behandlet meg bra. Å ta draktnummeret mitt uten å gi beskjed er den siste dråpen. Jeg kan ikke fortsette slik som dette. Jeg har gitt alt, men det har ikke blitt gjengjeldt. Jeg føler meg bedratt. I februar fikk jeg ikke lov til å gå til Kina, men fikk lovnad om at jeg kom til å spille mer. I realiteten fikk jeg enda færre muligheter, hevder han.

Forrige sesong scoret Lucas Pérez sju mål for Arsenal, men var involvert i bare elleve Premier League-kamper. Spanjolen var bak spillere som Alexis Sánchez, Olivier Giroud og Danny Welbeck i spisskøen.

– I fjor fikk jeg knapt noen muligheter, og da de først kom, utnyttet jeg dem. Denne sesongen kommer det til å bli mer av det samme. Jeg ønsker om å kjempe for en plass på landslaget. Jeg ønsker å spille fotball, men jeg må bytte klubb for å gjøre det. Jeg tror det beste stedet for meg er hjemme i Deportivo, sier Pérez, som skal ha gitt Arsenal-ledelsen beskjed om at han vil bort før overgangsvinduet stenger.

Gamleklubben Deportivo skal være interessert i å hente Pérez tilbake, og ifølge engelske aviser har La Liga-klubben tilbudt Arsenal 100 millioner kroner. Ifølge AS har Deportivo kommet med et kontraktsforslag på ti år (!) til Pérez. I tilbudet loves det en rolle i klubben når han legger opp.

– Som profesjonell fotballspiller har jeg vært på mitt lykkeligste i Deportivo, der jeg er rundt familie og venner. Sett deg i min situasjon; jeg vet at jeg jeg har sjanser til å bli en del Spanias VM-tropp. Det er en drøm, men jeg må spille og være lykkelig om det skal skje. Det er derfor jeg ønsker å gå tilbake til Coruña, sier Pérez til La Voz de Galicia.

Tyrkiske Fenerbahce skal også være interessert, skriver The Telegraph.

– Han er en kvalitetsspiss og jeg kunne ikke gi ham kampene han ønsket og fortjente. Jeg er lei meg på hans vegne på grunn av det, men vi har flere spisser tilgjengelige nå. Det har blitt en opphopning på spissplassen. Som manager vil jeg elske å beholde ham. Vi må sette oss ned sammen og se om han har sjanse til å spille neste sesong, uttalte Arsenal-manager Arsène Wenger forrige sesong, ifølge The Telegraph.