– Statoil kan betale deler av norsk Tour de France-fest

I 2022 kan Tour de France-sirkuset starte i Stavanger.

Procycling.no melder at Oslo kommune og Stavanger kommune samarbeider om å få Tour de France-starten i 2022 til Norge.

Se årets Tour de France fra A til Å i videovinduet øverst!

Åpningen er planlagt å gå i Stavanger, og det kan bli aktuelt med de tre første Tour-etappene på norsk jord. Deler av festen kan finansieres av Staoil, som har 50-årsjubileum det samme året. Procycling.no skriver at det i nær fremtid vil holdes et møte med toppledelsen i Oslo kommune og olje- og energiselskapet.

Det var VG som først meldte om de norske Tour de France-planene i starten av juli. I år gikk starten i Düsseldorf med en tempoetappe. Det kostet den tyske byen 117 millioner kroner.

Arctic Race of Norway-gründer Knut-Eirik Dybdal skal være sterkt involvert i prosessen. Både Tour de France og Arctic Race of Norway eies av ASO.

Kulturminister Linda Hofstad Helleland (H) var i Frankrike for å følge årets Tour de France. Hun støtter arbeidet med å få Touren til Norge.

– Det hadde vært et eventyr å få en Tour-etappe eller de første etappene til Norge. Ikke minst i norsk sykkelsport, som vi er veldig stolt av, men også å få et så stort arrangement og markedsføre landet vårt, sa hun til TV 2.

Tidligere verdensmester Thor Hushovd var også begeistret for planene.

– Det er offensivt, men det er muligheter for det, så jeg synes det er en spennende og tøff satsing. Jeg vet at den dagen det skjer, så kommer hele Norge på hodet og det kommer til å bli en vanvittig stor sykkelinteresse i årene etter. Det er sånn vi får de yngre til å starte å sykle, sa han til TV 2.

– Det kommer til å bli enormt. Tour de France er kjempestort. Det er verdens største årlige idrettsarrangement. Jeg får frysninger av å tenke på at de kanskje kommer til Norge, uttalte TV 2s sykkelekspert Dag Otto Lauritzen.

Neste år åpner Touren i Frankrike, før det blir start i Belgia i 2019. TV 2 sikret seg tidligere i sommer rettighetene til Tour de France frem til og med 2023.