John Arne Riise, her under VM-kvalifiseringskampen i fotball mellom Norge og Albania på Ullevaal stadion i 2013. Kampen endte 0-1 til Albania.
Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
John Arne Riise, her under VM-kvalifiseringskampen i fotball mellom Norge og Albania på Ullevaal stadion i 2013. Kampen endte 0-1 til Albania. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix

– Mener han har full tillit. Det vet jeg at ikke stemmer

John Arne Riise med knallhard kritikk mot Norge-sjef Martin Sjögren.

På tirsdagens pressekonferanse uttalte Norge-sjef Martin Sjögren at han følte full tillit i spillergruppen. Det får John Arne Riise til å reagere.

– Mener han har full tillit i spillergruppen. Det vet jeg med 100 % sikkerhet at ikke stemmer. Mye rart som er gjort. Må endringer til, skriver Riise på Twitter.

Allerede før skjebnekampen mot Danmark var mannen med flest landskamper for det norske herrelandslaget svært kritisk til Sjögren.

– Uttak til de to første kampene, taktikken, måten å spille på, valg underveis, spillere i feil posisjoner på banen. Ny trener etter EM, skrev Riise før kampstart.

Etter kampslutt var Riise like krass.

– 140 tegn er for lite til å beskrive hva jeg syns om svenskens plan (ikke plan). Null nada har han gjort for å forbedre laget, skrev Liverpool-legenden.

TV 2s fotballekspert Lene Mykjåland har inntrykk av at spillerne fortsatt har tillit til landslagssjefen.

– Det er jo vanskelig for oss å si, men jeg synes jo det har virket slik. Nå kom det noen reaksjoner etter kampen i går, og så vet man ikke om det er fordi man er på bunn og veldig skuffet eller om det ligger noe i det. Etter et slikt mesterskap blir det litt murring i en gruppe uansett, og så trenger man en ekstremt sterk leder nå for å samle gruppen igjen og for å få troen igjen på prosjektet, sier Mykjåland.

Etter kampslutt ønsket ikke Ada Hegerberg å si noe om sin tro på prosjektet.

– De skal jeg ikke svare på nå. Vi står med null poeng etter tre EM-kamper, så jeg skal ikke kommentere det nå, sa hun.

Norge endte på sisteplass i sin EM-gruppe etter å ha tapt mot Nederland, Belgia og Danmark.

Svenske Martin Sjögren tok over det norske kvinnelandslaget i desember 2016. Han skal fortsette å lede laget inn i den kommende VM-kvaliken. Der venter Nederland, Irland, Slovakia og Nord-Irland.

– Jeg har fått bra respons fra spillerne. Så kan man alltids si at det er overambisiøst og har visse svakheter. Men vi tror på det vi gjør. Det er en del av evalueringen hvordan vi kan tighte det til litt. Hvordan kan vi gjøre det mer effektivt?, sa Sjögren på tirsdagens pressekonferanse.