Foto: AFP PHOTO / GREG BAKER.

Sendes hjem etter Snapchat-tabbe

Chelsea-spiller sendes hjem fra klubbens treningsleir i Asia.

Kenedy satte sinne i kok hos den kinesiske Chelsea-fansen etter en uheldig Snapchat-melding. Nå skriver Daily Mirror at brasilianeren ikke får være med på resten av klubbens Asia-turné.

Chelsea var fort ute og offentlig beklaget unggutten oppførsel. Han skal ha sendt en Snapchat-melding med ordene «f***ing China», og brukt et ord som kan oppfattes som rasistisk overfor kineserne.

21-åringen ble buet på gjentatte ganger under Chelseas 3-0-seier mot Arsenal i Beijing.

I en lengre pressemelding understrekte London-klubben at de tar sterk avstand fra det unggutten la ut i sosiale medier.

– Den 22. juli fikk alle i Chelsea Football Club en varm velkomst av kinesiske fans på Kinas nasjonale arena. Men vi er både overrasket og skuffet over at en av våre yngre spillere, Kenedy, publiserte et innlegg på sosiale medier som fornærmet og såret innbyggerne i Kina. Selv om han var rask med å slette innlegget og har beklaget offentlig, så vil også klubben sende sin største unnskyldning til Kina for den skaden vår spiller har gjort, heter det i en lengre pressemelding, som også er oversatt til kinesisk, på Chelseas nettside.

Kenedy, som var utlånt til Watford deler av forrige sesong, har også beklaget seg i ettertid.

– Jeg vil unnskylde til det kinesiske folk for fornærmelsen jeg har påført dere. Det var aldri min intensjon å fornærme noen, men jeg forstår nå at mine kommentarer var totalt upassende. Jeg vil fastslå at jeg har dyp respekt for det kinesiske folk og deres nasjon. Jeg vil også unnskylde til klubben min Chelsea og alle mine kolleger jeg har skuffet. Jeg er fullt klar over mitt ansvar når jeg representerer klubben, og det var aldri min intensjon å skape denne flausen, skriver brasilianeren på Instagram.

Kenedy kom til Chelsea fra Fluminense før 2015/16-sesongen. Brasilianeren står med totalt 22 kamper og to mål i Chelsea-trøyen.

Chelsea neste kamp er tirsdag formiddag mot Bayern München. Kampen spilles i Singapore. Den går altså uten Kenedy, men det er ventet at Alvaro Morata vil få sine første minutter for sin nye klubb.