Sprikende forklaringer rundt strafferekkefølgen

– Jeg skyter straffesparkene, sa Ada Hegerberg.
– Vi har egentlig ingen liste over hvem som skal ta straffespark, sa Maren Mjelde.
– Caroline og Maren er straffeskyttere, sa Martin Sjögren.

Se oversikt over alle EM-kampene her!

Se straffesparket som kunne gitt Norge håp i videovinduet øverst!

EM i Nederland ble en total fiasko for de norske fotballjentene. Martin Sjögrens lag røk på hodet ut av mesterskapet etter tre strake tap og null mål.

I siste kamp mot Danmark endte det med et begredelig 0-1-tap. Danskene tok ledelsen allerede i det femte spilleminutt, men da dommeren blåste for norsk straffe like før pause, var det nok noen av supporterne og spillerne som øynet håp. Danskenes målvakt, Stina Lykke Petersen, hadde imidlertid full kontroll på Caroline Graham Hansens avslutning.

Graham Hansen & Co. fant aldri veien til nettmaskene. Dermed ble mesterskapet en gigantisk nedtur sett med norske øyne.

Skal man tro forklaringene til de norske jentene, var det egentlig ingen som visste hvem som skulle gå frem og ta et eventuelt straffespark.

– Jeg skyter straffesparkene. Så blir jeg tatt selv, og da går Caro frem, sa Ada Hegerberg til TV 2 Sporten.

– Det var ingen tvil?

– Nei. Da Caro var så sikker og tok ballen, så lot jeg henne ta den. Og når noen er så sikker med tanke på å ta ballen, så er det bare å la dem, sa Lyon-stjernen.

– Vi har egentlig ingen liste over hvem som skal ta straffespark, og Caro har tatt mange straffespark for Wolfsburg i år. Hun følte seg ganske sikker, og ville ta den straffen, forklarte Norges kaptein, Maren Mjelde, til TV2.no.

– Hadde du villet ta den hvis det var din jobb?

– Hvis det var min jobb. Jeg er jo der sikkert på en eller annen liste hvis det er det, men Caro er angrepsspiller og hun har tatt mange straffer i år. Det har ikke jeg. Det er selvfølgelig kjipt for Caro, forsette Mjelde.

Landslagstrener Martin Sjögren er under hardt press etter EM-fiaskoen. Ifølge svensken er det kapteinen og Graham Hansens jobb å skyte straffer - ikke Hegerberg.

– Caroline og Maren er straffeskyttere. De tok en avgjørelse, og det var at Caroline tok den. Det må de klare å bestemme selv der ute, sa Sjögren.