– Det bare åpnet seg et veldig dypt sår, så de måtte sy

Norges veterankeeper spilte sin siste EM-kamp med fem sting i armen. Lagvenninnene lot seg imponere.

De norske fotballjentene er ute av EM etter tre strake tap i gruppespillet i Nederland.

Mandagens kamp mot Danmark bød aldri på miraklet man hadde drømt om på forhånd, men i stedet med mesterskapets strake nederlag og 0-1 i målprotokollen.

For en av de norske spillerne var oppgjøret ikke bare det siste i mesterskapet, men det siste noensinne i et EM-sluttspill. Veterankeeper Ingrid Hjelmseth (37) spilte nemlig sin 115. landskamp, og det gikk langt ifra upåaktet hen.

70 minutter ut i oppgjøret ble Stabæk-keeperen liggende nede etter å ha blitt tråkket på av en dansk angriper, og TV-seerne ble vitne til meget spesielle minutter. Veteranen ville nemlig ikke gi seg, og fikk i stedet sydd i et kutt i underarmen ute på gressteppet i Deventer.

Se situasjonen der Hjelmseth skadet seg i videovinduet øverst!

– Jeg tror hun prøvde å hoppe over meg da jeg kom ut der, og så lander hun med skruknottene i full kraft. Så sprekker det egentlig bare litt i armen. Jeg måtte sy fem sting, og så håper vi det gror og blir fint igjen.

– Det er ikke dagligdags å spille videre med for en keeper?

– Det vet jeg ikke, men jeg var veldig innstilt på at jeg ville være med og bidra det siste som var igjen og forhåpentligvis kunne være med og pushe og få i land en seier, men det klarte vi dessverre ikke, sa Hjelmseth til TV 2 etter kampslutt.

I løpet av de rundt åtte minuttene det tok å sy sammen keeperen satte landslagets lege to stifter og sydde tre sting.

– Da vi var ferdig med kampen så røsket han ut stiftene og sydde fem nye sting. Det var ikke veldig behagelig, men det er sånt som følger med i gamet, sa Hjelmseth.

– Jeg tror hun var veldig heldig med der hun traff. Det bare åpnet seg et veldig dypt sår
Reservekeeper Cecilie Fiskerstrand fikk også med seg det som skjedde.

– Jeg tror hun var veldig heldig med der hun traff. Det bare åpnet seg et veldig dypt sår. De prøvde først å stifte henne, og så gikk ikke det, så måtte de sy. Så da sydde de henne ute på banen, sa Fiskerstrand til TV 2 etter kampslutt.

For Hjelmseths del var det aldri aktuelt å gi seg i sin siste EM-kamp.

– Jeg tenkte ikke så mye på det. Der er adrenalitet på topp, og du har lyst til å prestere og kjempe, men sånn i ettertid er jeg glad for at jeg ikke gikk av i min siste EM-kamp. Jeg fullførte i hvert fall, sa Hjelmseth.

Kapteinen: – Hun er et råskinn
Landslagskaptein Maren Mjelde var full av lovord om keeper Hjelmseth etter kampslutt.

– Ingrid er et råskinn. Jeg så det kuttet selv, og det så ikke bra ut i det hele tatt. Hun er en fighter, og hun har gjort det bra for oss dette mesterskapet.

På sidelinjen mens dramatikken foregikk varmet reservekeeper Cecilie Fiskerstrand opp, og selv om hun trodde hun skulle få komme inn så skjønte hun egentlig raskt at det ville bli med oppvarmingen.

– Hun er beintøff. Det er helt sykt at hun bare ble sydd og stiftet og spilte videre. Fy søren. Jeg tror alle andre jeg kjenner hadde gått av. Det er helt sykt. Jeg visste at hun er beinhard, men da de sa at hun måtte bli sydd så tenkte jeg bare «åh, herregud». Men jeg er ikke overrasket, for å si det sånn,, sa Fiskerstrand til TV 2 etter kampslutt.

– Det var verre for fysioterapeuten
Også Guro Reiten, som selv spilte sin første mesterskapskamp fra start i 0-1-nederlaget, var full av lovord om sin sisteskanse.

– Ingrid er en råtass. Vi har kanskje verdens beste keeper bak der. Det er ikke noe stress med henne. Jeg tror det var verre for fysioterapeuten vår, for jeg tror hun var stresset, sa Reiten.

Også troppens yngste, Frida Maanum, skrøt av eldstemann.

– Hun er en ren kriger som ofrer alt. Det sier litt det hun gjør utpå der i dag, sa 18-åringen.

Også TV 2s ekspert er imponert.

– Noen er født tøffere enn andre. Noen syr og stiller seg i mål igjen. Jeg hadde ikke gjort det, sa Solveig Gulbrandsen.

Hjelmseth avsluttet dermed en lang EM-karriere, som etter at hun landslagsdebuterte i 2003 har tatt henne til EM-medaljer i både 2005, 2009 og 2013. Det ble dog tre strake nederlag i hennes siste mesterskap.

– Man er veldig skuffet. Nå var vi kanskje enda mer skuffet etter kampen sist. Vi går gjennom et mesterskap og slipper inn fire mål på tre kamper og scorer ikke et eneste, så da er vi ikke gode nok verken offensivt eller defensivt. Kollektivt så var vi ikke gode nok til å klare å komme oss videre denne gangen, sa Hjelmseth.

Se situasjonen der Hjelmseth skadet seg i videovinduet øverst!