– Må skje noe ganske snart

Ada Stolsmo Hegerberg ville ikke svare på om hun har tro på prosjektet til Martin Sjögren.

EM ble en fiasko for Norge, som røk ut allerede i gruppespillet etter tre strake tap. Presset øker dermed på landslagssjef Martin Sjögren, som overtok ansvaret etter Roger Finjord i desember i fjor.

TV 2s fotballekspert Solveig Gulbrandsen uttalte allerede etter 0-2-tapet for Belgia forrige uke at hun tviler på at de norske fotballjentene skal lykkes under svensken.

– Mange må gå i seg selv, sa stjernespiller Ada Stolsmo Hegerberg til TV 2.

Norges største stjerne ble spurt om hun har tro på Sjögrens prosjekt like etter kampslutt i nederlandske Deventer.

– De skal jeg ikke svare på nå. Vi står med null poeng etter tre EM-kamper, så jeg skal ikke kommentere det nå, sa hun.

Se intervjuet med Ada Stolsmo Hegerberg i videovinduet øverst!

Sjögren ble konfrontert med Hegerbergs uttalelse.

– Det tenker jeg ikke noe på. Det eneste jeg tenker på er at hvordan jeg skal gjøre laget bedre, sier han.

TV 2-ekspert Solveig Gulbrandsen er skeptisk til Sjögrens prosjekt.

– Det er mange spørsmål etter et mesterskap når man ikke får resultater. Det kreves resultater på et landslag, og det er nå det var EM og det neste er om fire år. Nå kommer det en kvalifisering og vi møter Nederland med en gang. Ryker man der, er det fire år til neste gang. Ryker VM, blir det heller ikke OL. Det må skje noe ganske snart, mener den tidligere landslagsprofilen.

– Det er helt korrekt. Vi har en ganske tøff kvalik mot Nederland, men vi har også Irland som er på fremmarsj. Resultatene er uansett viktig, men vi må utvikle noe som kan gi resultater i fremtiden, svarte Sjögren på TV 2.

– Har du fortsatt tro på ditt prosjekt?

– Mitt og mitt prosjekt. Jeg er ansatt av Norges Fotballforbundet med premissene om å skape noe nytt for fremtiden med mange unge og nye spillere. Jeg har den største troen på å gjøre noe bra for fremtiden. Det var en jævlig tøff erfaring. Både for meg, støtteapparatet og først og fremst spillerne. Det var en nyttig erfaring. Vi lærer enormt mye av det vi har fått være med på, sier landslagssjefen.

TV 2s fotballekspert Lene Mykjåland har mer tro på Martin Sjögren.

– Jeg er så lei meg på jentene og Martins vegne, for jeg har heiet på Martin. Han ble ansatt av forbundet for å skape og utvikle noe nytt. Jeg er enig i at om vi skal henge med, må vi det. I andre omgang synes jeg vi for første gang i mesterskapet ser hva vi prøver på, men det skjer altfor sent og henger sammen med at Danmark la seg lavere. Vi er svakere ferdighetsmessig.