FÅR SJANSEN: Guro Reiten (t.v.) starter på venstrekanten mot Danmark. Landslagssjef Martin Sjögren har gjort flere forandringer på laget.
FÅR SJANSEN: Guro Reiten (t.v.) starter på venstrekanten mot Danmark. Landslagssjef Martin Sjögren har gjort flere forandringer på laget. Foto: Pedersen, Terje

Flere forandringer på det norske laget i skjebnekampen

Martin Sjögren tar grep før kampen som må vinnes med tre mål eller mer.

Se den avgjørende kampen Norge-Danmark på TV 2 og TV 2 Sumo i kveld fra 20.00. Kampstart 20.45.

Norge har tapt de to første gruppespill-kampene i EM og må vinne med tre mål eller mer i kveldens møte med Danmark for ikke å ryke rett ut av EM. I tillegg må vertslandet Nederland slå Belgia i kampen som går samtidig med Norge sin.

TV 2s fotballeksperter har etterlyst endringer på det norske laget, og noen forandringer har landslagssjef Martin Sjögren gjort på laget som startet sist.

Inn i startoppstillingen mot Danmark kommer Maria Thorisdottir og Guro Reiten. Thorisdottir danner stopperpar med Nora Holstad Berge, mens Maren Mjelde tar plass på midtbanen. Andrine Stolsmo Hegerberg må finne seg i å starte på benken.

Elise Thorsnes er ute, mens Kristine Minde og Ingrid Moe Wold bekler backene. Guro Reiten får sjansen på venstrekanten.

Her er hele det norske laget som starter mot Nederland: Ingrid Hjelmseth - Kristine Minde, Nora Holstad Berge, Maria Thorisdottir, Ingrid Moe Wold - Caroline Graham Hansen, Ingrid Schjelderup, Ingrid Marie Spord, Maren Mjelde, Guro Reiten - Ada Stolsmo Hegerberg.

Lene Mykjåland mente Guro Reiten burde starte, og ønsket hørt av Sjögren.

– Vi trenger litt mer offensiv kraft. Frem til nå har vi satt alt vår lit til Caroline Graham Hansen, og hun kan gjøre alt alene, men med litt hjelp fra Guro Reiten, som er en kreativ og offensiv spiller, har Norge mer å spille på, sa TV 2s ekspert.

Martin Sjögren og Norge valgte å trene i hemmelighet søndag morgen.

– Vi har trent ferdig for i dag. Vi har hatt en trening tidligere i dag, som vi følte at vi trengte. I den situasjonen vi er i nå, passet det oss bra med en trening i ensomhet og gjerne litt tidligere på dagen. Vi hadde heller ikke noe tidspress. Det var en god trening, sa svensken på søndagens pressekonferanse.

Se Belgia-Nederland på TV 2 Sportskanalen og TV 2 Sumo fra klokken 20.40.