TV 2 har snakket med 16 av 19 fylkesledere i KrF, og spurt hvordan de stiller seg til et eventuelt regjeringssamarbeid med Ap.

Før helgen sa nestleder i KrF, Kjell Ingolf Ropstad til NRK at det ville være uklokt av partiet å gå for en annen løsning enn en et sentrum Høyre-samarbeid, slik landsstyre vedtok i fjor.

Ikke førstevalget, men...

Selv om alle er tydelig på at Jonas Støre ikke er førstevalget, holder mange av dem døra på gløtt. Konklusjonen etter rundspørringen er at fem fylkesledere utelukker et samarbeid med Ap, mens elleve ikke vil utelukke det samme.

Fylkesleder i Vestfold, Ole Døvik, tilhører flertallet i partiet.

– Vi utelukker ingenting. Jeg føler at Arbeiderpartiet har orientert seg mot senturm, og Høyre det samme. Så avstanden de to store imellom er litt konstruert. Og hvis vi er et sentrumsparti, så kan vi snakke med begge sider, sier

Støre: – Hjertelig velkommen

Ingen i KrFs partiledelse har hatt anledning til å kommentere at et flertall av fylkeslederne ikke utelukker et samarbeid med Støre. Men hos Arbeiderpartiet nøler ikke partilederen med å vise sin begeistring for tendensen i fylkeslagene.

– Det er et flertall, i hvert fall, som ønsker å holde døren åpen. Og det er nettopp det vi sier; vi holder døren åpen til partier som ønsker å skifte ut dagens Høyre- og Frp-regjering, sier Jonas Gahr Støre.

Gahr Støre brukte søndagen til valgkampåpning i Bergen, og viser til samarbeidet de to partiene er del av i byen.

– Dette er en by som er klokt styrt av Ap, KrF og Venstre. Det viser jo at det er mulig i Norges nest største by, sier han.