Det ble bare nesten for de norske på Champs-Élysées

Dylan Groenewegen vant den siste etappen etter en real kraftspurt. Edvald Boasson Hagen tok tredjeplassen.

Se spurten i videovinduet over!

Dylan Groenewegen ble første nederlender til å vinne på Champs-Élysées siden 1988. Han sikret dermed en kjærkommen seier for LottoNL-Jumbo på den siste etappen av Tour de France.

Det ble bare nesten for de norske.

Edvald Boasson Hagen og Alexander Kristoff hadde begge håp om å bli den andre nordmann i historien til å vinne på den avsluttende etappen av Tour de France på Champs-Élysées.

Thor Hushovd gikk først over målstreken tilbake i 2006, og siden hadde det blitt mye nesten for de norske.

Så også i dag. Boasson Hagen klarte ikke å passere Groenewegen på oppløpet og endte på 3.-plass. En skadeskutt Alexander Kristoff lå lenge fint an, men ble til slutt nummer 5.

– Det var en hard kamp mot slutten der. Det var ikke helt perfekt og som vi hadde planlagt, men jeg hadde ikke mer å gi mot slutten der. Jeg måtte bremse litt før mål. Jeg klarte tredjeplass, og det var ikke som vi hadde håpet på og drømt om. Men uansett, så var det en bra Tour for meg, sa Edvald Boasson Hagen til TV 2 Sporten rett etter målgang.

– Det var vanskelig å komme seg frem mot slutten der, for det var mange som ville frem. Jeg lå litt på hjulet til Kristoff, faktisk, fortsatte han.

– Det var mange etapper i Touren hvor det ble nesten, men mot slutten hadde jeg et stort mål om å vinne. Her har jeg vel aldri vært favoritt, og tredjeplass er ikke så halvgærent, mente Edvald.

Nå ser Boasson Hagen frem til litt kjærkommen ferie.

– Nå gleder jeg meg til å komme hjem og slappe av litt. Det skal bli godt å slippe helikopter i ørene og fullt mediakjør hele dagen, avsluttet han.

Kristoff ga alt

Alexander Kristoff trosset smertene og ga alt i spurten.

– Jeg kom egentlig helt perfekt inn, laget plasserte oss veldig bra på siste runden. jeg kjørte egentlig helt perfekt. Jeg visste at Dylan var rask og jeg håpet at han skulle starte tidlig, og det gjorde han. Så alt lå egentlig til rette for seier, men du ser det kanskje på tråkket mitt at det er ikke så mye kraft i det. jeg hadde rett og slett ikke sjanse, sa en ærlig Kristoff til TV 2.

– Jeg følte meg ikke så verst, og jeg ble jo nummer fem, så du kan ikke være veldig dårlig for å bli det. Men jeg mangler nok noen prosent fortsatt. Jeg prøvde i hvert fall, jeg ga det et ærlig forsøk.

Kristoff har varslet at han nå vurderer å operere et sittesår som han har plaget ham lenge.

– Jeg har hatt et sittesår ganske lenge, som har blitt litt større under Tour de France. Men jeg har fått noen kremer og noe greier, så det kan hende jeg slipper det, sa han til TV 2.