INGEN VM-DELTAKELSE: Ezinne Okparaebo vil ikke ta imot en eventuell invitasjon. 
INGEN VM-DELTAKELSE: Ezinne Okparaebo vil ikke ta imot en eventuell invitasjon.  Foto: Fabrice Coffrini

Okparaebo vil ikke ta imot VM-invitasjon

Ezinne Okparaebo klarte ikke VM-kravet på 100 meter og vil ikke stille til start om hun får en invitasjon fra Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF).

Det skriver sprinteren på sin hjemmeside, dagen etter at hun ikke tok vare på sin aller siste sjanse i jakten på en VM-billett.

Lørdag var hun åtte hundredeler unna kravet på 100-meteren. Okparaebos siste håp om å få stille på startstreken i London-VM ligger i at Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF) inviterer henne til mesterskapet, men den eventuelle invitasjonen vil hun si nei til.

– I går var siste muligheten for å ta VM kravet, og det gikk dessverre ikke. Jeg ønsker kun å dra ved å ha klart kravet og når dette ikke gikk så tok både jeg og trener en beslutning der og da om at VM får gå i år uten meg, skriver Okparaebo på sin hjemmeside.

Tar pause

– Jeg har deltatt på samtlige senior mesterskap siden jeg var 20 år og i år var det bare ikke meningen. Jeg gleder meg nå til en liten pause for å finne tilbake til gleden, finne ut hva jeg ønsker videre og bruke tid med de jeg er glad i og gjøre andre ting som jeg finner glede i, fortsetter hun.

28-åringen har ikke maktet å komme seg under tiden 11,26 denne sesongen. Hun fikk et siste forsøk under et stevne i engelske Loughborough, men det gikk ikke fort nok.

– Kommer sterkere tilbake

BUL-løperen har vært med i hvert senior-VM siden 2009.

– Samtidig ønsker jeg å takke de som har støttet meg gjennom alt dette, familien, venner, fans, klubben min og sponsorer. Det er ikke alltid man ser det når man står midt i det, men jeg har troen på at det er en mening med alt. Du skal aldri avskrive Ezinne, kommer sterkere tilbake, avslutter hun.

(©NTB)