TV 2s ekspert savner Toppseriens toppscorer: – Stusser over hvorfor hun ikke får sjansen

Guro Reiten har scoret elleve mål på tolv kamper i Toppserien denne sesongen. I EM har hun kun fått spille et kvarter.

Se oversikt over alle kampene her!

Norges fotballjenter har én sjanse igjen til å kvalifisere seg til viderespillet i fotball-EM.

Tremålsseier mot Danmark, samt nederlandsk seier mot Belgia, vil være nok til at mandag kveld kan skrive seg inn i historiebøkene med positiv skrift i norsk fotballhistorie.

Se Norge-Danmark på TV 2 og TV 2 Sumo mandag fra 20.00 (Kampstart 20.45)!

Søndag arrangerte det norske trenerteamet en lukket treningsøkt, og TV 2s fotballekspert Lene Mykjåland tror det betyr at det gjøres endringer i det norske laget.

– Jeg tror de tar grep. Og det gjør meg veldig glad, for det er vi faktisk nødt til. Nå har det ikke fungert på tre-fire kamper, og da kan vi ikke bare forvente at hvis vi gjør ting som vanlig, så skal det plutselig løsne, sier hun.

Ett av grepene Mykjåland ønsker seg er at Guro Reiten får sjansen fra start. Toppseriens topspcorer har scoret elleve mål på tolv seriekamper denne sesongen, men har kun fått spille 15 minutter i EM. Det var det siste kvarteret mot Nederland i åpningskampen, da det norske laget var fullstendig i oppløsning.

– Jeg har etterlyst henne for ganske lenge siden, og jeg har stusset lenge over hvorfor hun ikke har fått sjansen før. Nå mener jeg virkelig det er «läget« for Guro Reiten. Spesielt nå som vi trenger mål. Hun er en offensiv kraft, hun kan åpne opp et dansk forsvar. Hun har en silkefot, og hun litt kvikk til beins i tillegg. Så jeg mener hun burde få sjansen i dag, sier Mykjåland.

Mykjåland uttalte seg på Nyhetskanalen tidligere mandag. Se intervjuet i vinduet øverst!

TV 2s sportssenter: Les deg opp på Toppserie-statistikk her

Reiten selv: – Jeg har lyst til å spille mest mulig
Reiten selv var offensiv i hodet da hun snakket med TV 2 etter den obligatoriske treningsøkten på stadion i Deventer søndag, men ville ikke avsløre for mye rundt potensiell startplass mot danskene.

– Jeg har lyst til å spille mest mulig, jeg. Martin bestemmer. Vi er der for hverandre uansett om en er ute på banen eller ser på, men jeg skal gjøre det best mulig.

– Våre eksperter vil veldig gjerne ha deg inn på laget. Hva betyr det?

– Det betyr mye. Det gir selvtillit. Jeg tenker «Bra. Det er ikke bare jeg som tenker det, for jeg har også lyst til å spille», sa hun.

Reiten bekreftet også at spillergruppen har løftet seg voldsomt etter nedturen mot Belgia. Det faktum at man faktisk har en mulighet for avansement, selv om den i utgangspunktet virker liten, gir grobunn for håp.

– Det har gitt oss en ekstra boost. Det ville vært trist å være samlet og vite at vi skal reise hjem etter kampen. Nå vet vi ikke. Alt er mulig, og vi skal gå utpå og ha det dritartig i morgen, sa hun.

Hegerberg vil også ha Reiten på laget
Også Ada Hegerberg snakket varmt om Reitens startkandidatur søndag. Hun håper LSK-spilleren får tillit fra start mot Danmark.

– Hun er i veldig god form, og vi har bruk for hennes kvaliteter. Muligheten er der for å teste dem i morgen. Vi liker godt å spille sammen også. Jeg håper hun får muligheten, og vet at hun er klar for muligheten, sa Lyon-stjernen søndag.

Les også: Statistikken som gir håp: – Hegerberg kan lett score tre-fire
Les også: – Vi må gjøre en jævelsk jobb om vi skal gå videre

Se Norge-Danmark på TV 2 og TV 2 Sumo mandag fra 20.00 (Kampstart 20.45)!