Benekter at han sendte SMS til Costa med beskjed om at angriperen var ferdig i klubben

Antonio Conte antyder at Diego Costa farer med løgn.

Diego Costa fikk ikke være Chelsea på oppkjøringsturnéen i Asia, og det er bare et tidsspørsmål før forrige sesongs toppscorer forlater Stamford Bridge.

Se hvordan Chelsea banket Arsenal i treningskampen i Asia øverst!

Costa hevdet selv at han gikk en SMS av manager Antonio Conte med beskjeden om at angriperen måtte forlate klubben.

Ifølge Costa selv skrev Conte følgende i en tekstmelding tidligere i sommer:

«Hei, Diego. Takk for sesongen. Lykke til neste sesong, men du er ikke i mine planer videre».

I et lengre intervju med Daily Mail tar imidlertid Antonio Conte bladet fra munnen og avviser at det var slik Costa fikk beskjeden om at han var ferdig i klubben.

– Nei, og jeg vil gjøre situasjonen helt klar for alle. I januar var situasjonen klar for klubben, for spilleren og for agenten at når vi kom til juni, så ville han være ferdig i klubben. Det var helt klart siden januar. Jeg tok avgjørelsen i januar og det var en avgjørelse som ble respektert. Jeg tok ikke avgjørelsen i juni eller i mai. Jeg tok avgjørelsen i januar. Jeg vil bli overrasket om noen mener noe annet, forteller Conte i intervjuet med The Daily Mail.

– Det viktigste er at laget står sammen
Chelseas karismatiske manager hevder at det overhodet ikke gjør noe for laget at Costa nå forlater Stamford Bridge.

– Nå må vi bygge et lag med nye spillere, og de som er her fra før har vunnet ligaen to ganger og endt på tiendeplass én gang. Èn spiller er ikke viktig. Det viktigste er at laget og troppen står sammen. Det gjør ingenting at vi har mistet én spiller, konkluderer han.

Àlvaro Morata har som kjent blitt hentet fra Real Madrid for å erstatte Costa i Chelsea.

Men Conte vil overfor The Daily Mail ikke svare på Romelu Lukaku – som vraket Chelsea og gikk til Manchester United – var klubbens førstevalg.

– Alle kjenner til dynamikken i overgangsmarkedet. Det så ut som om Morata ville signere for Manchester United, og Lukaku for Chelsea. Men isteden skjedde det den andre veien, konstaterer han.

– Morata og Lukaku er like gode
På spørsmål om Conte helst ville hatt Lukaku til Chelsea, svarer han følgende:

– Dette er viktig for meg å si. For meg så er Lukaku og Morata spillere på samme nivå, og begge førstevalg for klubber som Chelsea og Manchester United.

Italieneren understreker at han er strålende fornøyd med å ha hentet Morata til klubben.

– Jeg ønsket ham til Juventus før jeg forlot Torino. Etterpå har han fått verdifull erfaring fra Juventus og Real Madrid, og han er mer enn klar til å komme til Chelsea og spille for oss, konkluderer han.

Beklager ungguttens oppførsel på sosiale medier
Chelsea har samtidig offentlig beklaget unggutten Kenedys oppførsel på sosiale medier. Han skal ha sendt en snapchat-melding med ordene «f***ing China», og brukt et ord som kan oppfattes som rasistisk overfor kineserne.

I en lengre pressemelding understreker London-klubben at de tar sterk avstand fra det unggutten la ut på sosiale medier.

– Den 22. juli fikk alle i Chelsea Football Club en varm velkomst av kinesiske fans på Kinas nasjonale arena. Men vi er både overrasket og skuffet over at en av våre yngre spillere, Kenedy, publiserte et innlegg på sosiale medier som fornærmet og såret innbyggerne i Kina. Selv om han var rask med å slette innlegget og har beklaget offentlig, så vil også klubben sende sin største unnskyldning til Kina for den skaden vår spiller har gjort, heter det i en lengre pressemelding på Chelseas nettside, som også er oversatt til kinesisk.