TRENTE UTEN AT NOEN SÅ PÅ: Trener Martin Sjögren og det norske landslaget har arrangert en hemmelig treningsøkt søndag. 
TRENTE UTEN AT NOEN SÅ PÅ: Trener Martin Sjögren og det norske landslaget har arrangert en hemmelig treningsøkt søndag.  Foto: Roald, Berit

Norge med hemmelig trening dagen før skjebnekampen

Martin Sjögren med ny variant kun timer før Norges videre EM-skjebne skal avgjøres.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se oversikt over alle kampene her!

Det norske landslaget skal ut i avgjørende kamp mot Danmark i fotball-EM mandag, i et oppgjør der kun norsk tremålsseier eller mer vil være nok til at laget kan kunne avansere til kvartfinalen.

TV 2s eksperter etterlyser endringer i det norske laget, og det kan se ut til at landslagsledelsen har bestemt seg for å iverksette noe.

Martin Sjögren bekreftet nemlig på UEFAs offisielle pressekonferanse søndag, på NRKs spørsmål, at landslaget har arrangert en hemmelig treningsøkt, fri for media, i morgentimene søndag. Dette meldte også TV 2 tidligere søndag.

– Vi har trent ferdig for i dag. Vi har hatt en trening tidligere i dag, som vi følte at vi trengte. I den situasjonen vi er i nå, passet det oss bra med en trening i ensomhet og gjerne litt tidligere på dagen. Vi hadde heller ikke noe tidspress. Det var en god trening, sa Sjögren.

Den oppsatte treningsøkten søndag ettermiddag var åpen for alle, slik den også har vært ved de foregående tilsvarende anledningene i EM. Dagen før kamp skal landslaget nemlig trene på morgendagens kamparena i Deventer, slik reglene fra UEFA tilsier at de skal.

TV 2-ekspert: – Kan vitne om at de gjør grep
Her ble det dog ikke noen som helst mulighet til å observere eventuelle endringer i kampplanen. Treningen bestod kun av keepertrening, samt lett trening og befaring av stadion for den resterende spillergruppen.

– Dette kan jo vitne om at Norge gjør grep til denne kampen. Jeg tror ikke de ville gjort det om de ikke skulle øve på noe nytt, sier Lene Mykjåland.

TV 2s fotballekspert har forståelse for at landslagsledelsen ønsker å trene uten media dersom de vil overraske Danmark med noe i skjebnekampen.

– Vi er jo på dem som hauker, så jeg skjønner godt at de stenger oss ute dersom de vil holde noe hemmelig, ler hun.

Landslagskapteinen ville ikke avsløre noe om hvilke taktiske grep som gjøres, men det er allikevel grunn til å tro at i hvert fall ett element endres.

– Det er slik i morgen at vi må score. Da sier det seg selv at vi gjerne må presse litt høyere enn vanlig. Vi hadde økt i dag tidlig som var veldig god. Det er siste kampen, og vi vil ikke avsløre for mye. Det er godt for oss bare å få trent i ro og fred egentlig, sa Maren Mjelde til TV 2 etter «treningsøkten».

Skiller seg helt fra øvrige EM-dager
Forut for de to øvrige EM-kampene har landslagsledelsen benyttet helt annerledes tilnærming til den siste treningsøkten før kamp. Da åpningskampen skulle spilles i Utrecht var Martin Sjögren tilsynelatende usikker på hvem som skulle starte, og benyttet økten til å drille fire forskjellige midtbanekonstellasjoner.

Forut for kampen mot Belgia var det tydeligere at landslaget var sikre på hvordan de ville gjøre ting, og de elleve som spilte sammen på storbaneøkten på stadion i Breda dagen før kamp var også de samme som startet det skuffende 0-2-oppgjøret dagen derpå.

Vi fulgte treningsøkten fra stadion i Deventer fra 17.45, og holdt dere oppdatert på våre Facebook-sider, der det ble «Facebook live» med vår kommentator Harald Bredeli og våre eksperter Lene Mykjåland og Solveig Gulbrandsen!