Landslagssjefen: – Henrik vet han er i kanongod form

Henrik Christiansen røk ut i forsøket på 400 meter fri, men mener formen er på plass til han skal svømme favorittdistansene.

IKKE TIL FINALEN: Henrik Christiansen fra Norge under forsøk på 400m fristil under VM i svømming i Duna Arena søndag. Foto: Christine Olsson/tt
IKKE TIL FINALEN: Henrik Christiansen fra Norge under forsøk på 400m fristil under VM i svømming i Duna Arena søndag. Foto: Christine Olsson/tt

Henrik Christiansen ble nummer 11 i forsøkene på 400 meter fri under VM i svømming søndag. Finalebilletten røk med åtte tideler, men unggutten fikk gode svar.

Det norske håpet svømte i det siste heatet mot verdens beste svømmere på distansen og ble klokket inn til 3.46,96. Det var et drøyt halvsekund bak hans egen norske rekord. Den lyder på 3.46,37 og ble satt i Stockholm i mars i fjor.

Under VM for to år siden svømte Christiansen på 3.47,71 i forsøket på 400 meter fri. Lillestrøm-gutten gjorde dermed en bedre figur i Budapest søndag.

Kampen om å nå finalen ble likevel for tøff. Den siste finalebilletten gikk på 3.46,14. Den tilfalt amerikanske Zane Grothe.

Sterk

– Henrik følte seg sterk, men vi er ikke helt fornøyd med at det ikke ble personlig rekord. Hadde han senket persen med to tideler, hadde han vært i finale, sa landslagssjef Petter Løvberg til NTB.

– I ettertid ble nok Henrik litt for passiv på den andre og tredje lengden, tilføyde han.

Landslagssjefen ser samtidig søndagens forsøk som en bekreftelse på at eleven er i form.

– Henrik har uansett fått en veldig god start. Han vet nå at han er i kanongod form og synes selv det var deilig å kjenne at formen der. Han må bare få ut hele potensialet sitt, sa Løvberg.

11. beste tid

Aller raskest i forsøkene var østerrikske Felix Auböck. Han fikk tiden 3.44,19.

Henrik Christiansen hadde den 11. beste tiden.

Nordmannen hadde som mål å sette personlig rekord på samtlige distanser i VM. Det klarte han ikke i første forsøk.

800 meter og 1500 meter regnes samtidig som romerikingens beste distanser. De kommer senere i mesterskapet.

– Forsøket på 800 meter onsdag og en eventuell finale der, ser vi veldig fram til ut fra det vi så her nå, sa landslagssjef Løvberg søndag.

(©NTB)