Mistet pallplassen med ett sekund: – Jeg føler veldig mye sinne

Mikel Landa var ett sekund for sent ute til å ta tredjeplassen sammenlagt fra Romain Bardet på lørdagens tempo. Nå spekuleres det i om Sky vil angripe Bardet på den avsluttende etappen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det var hans beste tempoetappe noensinne, men det holdt bare nesten for Mikel Landa.

Før søndagens avsluttende etappe inn til Paris og Champs-Élysées er spanjolen innehaver av den sure fjerdeplassen sammenlagt, fattige ett sekund bak hjemmehåpet Romain Bardet.

Se sekundstriden i videovinduet over!

Etter tempoetappen var det en svært skuffet Landa som pratet med pressen.

– Kanskje er det min mangel på erfaring. Ett sekund, og så er det farvel til podiumet. Det er synd. Etter så mange kilometer, så mange fjell... man jakter ikke på det ene ekstra sekundet. Jeg kan tenke på mange steder hvor jeg kunne ha skaffet det sekundet, sa Landa til Cyclingnews etter etappen.

– Ja, jeg er glad, men ikke overlykkelig, sa han da det ble kjent at Froome vant Tour de France for fjerde gang. Og på spørsmål om han følte sinne over det ene sekundet han selv manglet for å komme på pallen, svarte han dette:

– «Mucho, mucho.»

– Tviler på angrep

Landa spøkte etterpå om å angripe på den siste etappen, og det var nok til at franske journalister ble genuint bekymret for at Team Sky skulle finne på å utfordre Bardets tredjeplass på søndagens etappe til Paris. Denne etappen har normalt kun vært en sjarmøretappe for sammenlagtrytterne, og det er ikke tradisjon for å forsøke å skape endringer i sammendraget.

Froome kunne imidlertid berolige bekymrede franskmenn på sin pressekonferanse lørdag kveld.

– Jeg har ikke snakket med resten av laget ennå, men jeg stiller meg ekstremt tvilende til at det er på vår agenda. I mine tanker er sammenlagtkampen over nå, og etappen på søndag er for spurterne.

På vei bort fra Sky

Landa har vist seg råsterk i fjellene denne Touren, og enkelte har hevdet at spanjolen kunne ha vunnet rittet hvis han ikke hadde måttet spille andrefiolin for Froome.

Den tidligere Astana-rytteren var etter rapportene ikke fornøyd med tingenes tilstand og på etappen opp til Izoard, rykket han også fra sin kaptein. Det hele viste seg imidlertid å være en planlagt manøver fra Skys side, og Bardet endte til slutt opp med å kapre fire bonussekunder på den etappen – sekunder som skulle vise seg å bli helt avgjørende i sammendraget.

Nå går Landa langt i å bekrefte at han er på vei bort fra Team Sky etter sesongen.

– Jeg håper å ha tatt et steg fremover når det gjelder å være lederen i en «Grand Tour». Jeg ønsker å ha muligheten til å komme tilbake til Touren neste år og kjøre for mine egne sjanser, sa Landa til Cyclingnews.

På spørsmål om hvilket lag han sykler for neste år, svarte han:

– For et lag som vil ha meg som leder.