KLAR: Danilo er klar for Manchester City. Brasilianeren kommer fra Real Madrid. 
KLAR: Danilo er klar for Manchester City. Brasilianeren kommer fra Real Madrid.  Foto: Manchester City

Manchester City kuppet Real Madrid-forsvarer

Real Madrids Danilo er klar for Manchester City. Det melder klubben selv på sine hjemmesider. Og flere spillere kan være på vei.

Brasilianske Danilo (26) er klar for Manchester City. Han har skrevet under en femårskontrakt med klubben.

– Jeg er veldig, veldig glad for å bli en del av Manchester City, sier Danilo til klubbens hjemmesider.

Brasilianeren var lenge ventet å bli Chelsea-spiller, men endte til slutt altså opp hos de lyseblå.

– Det var sterk interesse fra andre klubber, men det har alltid vært min ambisjon å spille for Pep Guardiola. Med det samme jeg hørte om hans interesse, visste jeg at jeg ville bli en City-spiller, sier Danilo som nå reiser til USA hvor Manchester City har startet sin oppkjøring til Premier League-sesongen.

Ifølge BBC vil Danilo koste Manchester City nærmere 300 millioner kroner.

I Real Madrid har Danilo blitt kjent som en svært allsidig spiller. Han er i utgangspunktet høyreback, men kan brukes i flere posisjoner i forsvaret i tillegg til på midtbanen. Den brasilianske landslagsspilleren fikk 55 kamper for Zinedine Zidane og forlater klubben med ett La Liga-trofé og to Mesterliga-trofé i bagasjen.

Pep Guardiola har virkelig sprengt sparegrisen de siste dagene. Kyle Walker ble tidenes dyreste forsvarsspiller da han gikk til City i forrige uke. Nå melder BBC at Manchester City har blitt enige med Monaco om en pris på rundt 550 millioner kroner for venstrebacken Benjamin Mendy. Det vil i så fall gjøre ham til den dyreste forsvarsspilleren noensinne.

Fra før av har de kjøpt keeperen Ederson og midtbanespilleren Bernardo Silva.

På lørdag kveld ble det også klart at Manchester City selger Aleksandar Kolarov (31) til Roma for rundt 50 millioner kroner.