FAVORITTENE: Marcel Kittel i grønt er ute av Tour de France og kampen om seier på Champs-Élysées. Michael Matthews, Edvald Boasson Hagen, André Greipel og Dylan Groenewegen er blant de største favorittene til å vinne etappen. 
FAVORITTENE: Marcel Kittel i grønt er ute av Tour de France og kampen om seier på Champs-Élysées. Michael Matthews, Edvald Boasson Hagen, André Greipel og Dylan Groenewegen er blant de største favorittene til å vinne etappen.  Foto: AFP Photo / Lionel Bonaventure

– Han er et soleklart valg

Dette er rytterne Tourmanager-laget ditt trenger på Champs-Élysées.

Siste etappe til Paris er en parademarsj. Den reelle konkurransen om den siste etappen starter først når rytterne har entret de avsluttende rundene i sentrum av Paris. Etappen er kort, flat og ender mest sannsynlig i en massespurt.

Her er mine favoritter til dagens etappe:

Sportsdirektør:
Om du fremdeles har muligheten til å bytte (?) bør du finne en sportsdirektør med den beste spurteren. Lotto- Soudal har Andre Greipel og de mangler sårt en etappeseier. Jeg tror det blir «all in» på den tyske kraftspurteren!

Kapteiner:
Det er lite sannsynlig at kapteinene vil score poeng i Paris. For de er etappen en formalitet og målet er å komme seg trygt til mål. Velg hvilken som helst kaptein. Har du bytter igjen velg de billigste du finner slik at du har penger til å spisse laget med tanke på innspurten.

Hjelperyttere:
Vi er så heldige at vår egen Edvald Boasson Hagen er blant morgendagens favoritter. Nordmannen er et soleklart valg. Det tunge oppløpet passer han bra og han har et lag som kan bringe han i posisjon rundt den siste svingen før mål. I tillegg ville jeg satset på ryttere som kan plassere seg blant de 10- 20 beste som Ben Swift, Diego Ulissi, Jay McCarthy, Daniele Bennati, Rudiger Selig, Adrien Petit og Daryl Impey.

Temporytter:
Om det kommer et angrep på siste runde, eller de siste kilometerne er det kanskje Maciej Bodnar, Taylor Phinney eller Oliver Naesen som kliner til med alt de har? Om luken blir stor nok kan det holde inn til seier eller en god poenggivende plassering.

Ungdomsryttere:
Temposterke Stefan Küng kan kanskje prøve et angrep på slutten. BMC har hatt et begredelig Tour de France og bør avslutte rittet med offensiv sykling. Rick Zabel og Dion Smith kan score poeng ved å hevde seg blant de 20 beste i spurten.

Klatrerne:
Lite trolig at klatrerne får poeng på det som er en etappe for de med høy toppfart. For klatregeitene er rittet så godt som over, og de vil konsentrere seg om å unngå uhell. Jeg blir ikke overrasket om Simon Clarke og Maxime Boet blir med på angrep underveis, men jeg blir overrasket om etapperesultatet blir blant de 20 beste.

Spurterne:
Det blir mest sannsynlig samlet felt inn på oppløpet og den siste muligheten for de rene spurterne. Mine favoritter i følgende rekkefølge; Andre Greipel, John Degenkolb, Michael Matthews, Dylan Groenewegen og Nacer Bouhanni. Det er ingen overraskelse om disse fem havner blant de fem beste på etappen. Hjertet mitt (mer enn fornuften) sier at Alexander Kristoff er restituert og har en god dag. Det har vært tre tunge uker for Kristoff og jeg unner ham å lykkes!

Lykke til og Vive le Tour!

Mads!