SIGNERTE: Marko Arnautovic skrev under for West Ham. 
SIGNERTE: Marko Arnautovic skrev under for West Ham.  Foto: West Ham United

West Ham bekreftet rekordsignering

West Ham bekreftet rekordsigneringen av Marko Arnautovic fra Stoke lørdag. Østerrikeren har skrevet under en femårskontrakt med Premier League-klubben.

West Ham oppgir ikke hvor mye de har betalt for 28-åringen, men klubben bekrefter at de har satt ny overgangsrekord.

BBC har tidligere meldt at West Ham skal ha fått et bud på 24 millioner pund, rundt 253 millioner kroner, akseptert av Stoke.

– Det føles veldig spesielt å bli West Ham-spiller. Alle vet at West Ham er en stor klubb, med lang historie og jeg er glad for å kunne bli en del av det. Jeg kan ikke vente på å komme i gang, sa Arnautovic til klubbens hjemmeside.

Arnautovic blir West Hams tredje sommersignering. Fra før har klubben hentet Joe Hart fra Manchester City på et sesonglangt lån, og Pablo Zabaleta fra samme klubb etter at backens kontrakt gikk ut.

West Ham og Bayer Leverkusen er også enige om en overgang for den meksikanske stjernespissen Javier «Chicharito» Hernández (29). Kun den medisinske sjekken og forhandlinger om den personlige avtalen gjenstår før angriperen vender tilbake til Premier League.

Styreformann David Sulllivan er henrykt over West Hams kjøp denne sommeren.

– Vi er henrykt over at vi har fullført Markos overgang fra Stoke City. Sammen med spillere som Pablo Zabaleta og Joe Hart har vi nå hentet inn tre spillere som har tonnevis med erfaring fra Premier League. Dette var de spillerne vi ønsket oss foran neste sesong, sier han til klubbens hjemmeside.

– Marko vil bringe masse kvalitet til vårt mannskap og jeg kan ikke vente med å se han spille i West Ham-trøyen, konkluderer han.

28 år gamle Arnautovic kom til Stoke fra Werder Bremen for fire år siden og kom kun 12 måneder inn i sin nye fireårskontrakt med klubben.

Han scoret sju mål på 35 kamper i alle turneringer forrige sesong.

(©NTB/TV 2 Sporten)