Fall for Jakob (16) i nest siste sving ødela alt i U20-EM: – Idiotfeil!

Jakob Ingebrigtsen (16) var stor gullfavoritt på lørdagens 1500-meter i U20-EM i den italienske byen Grosseto. Men et fall ødela alt for stjerneskuddet.

Jakob Ingebrigtsen kvalifiserte seg torsdag denne uken til finalen på 1500 meter på overlegent vis.

Friidrettsstjerneskuddet var storfavoritt foran lørdagens finale.

Men et uheldig fall i nest siste sving ødela alt for gullhåpet.

Ingebrigtsen havnet helt bakpå og var sjanseløs i kampen om gullet på 1500-meteren i U20-EM.

– Det er en sånn idiotfeil som vi snakket om på forhånd og som ikke skal skje. Fra 400 meter og 300 meter søker du ikke inn i banen. Det har vi snakket om. Det gjør man ikke. Jeg blir frustrert på hans vegne siden vi snakket om akkurat dette før finalen. Han faller for eget grep, og det er ingen å skylde på her, tordnet en frustrert og sint pappa Gjert Ingebrigtsen til TV 2 Sporten i Grosseto.

RASENDE: Gjert A. Ingebrigtsen mener sønnen Jakob (16) gjorde en idiotfeil i U20-EM.
RASENDE: Gjert A. Ingebrigtsen mener sønnen Jakob (16) gjorde en idiotfeil i U20-EM. Foto: Nesvold, Jon Olav

– Hva blir viktig på 5000-meteren?

– Nå må vi bare skjerpe oss, konkluderte han.

Fallet ødela alt
16-åringen ble dermed bare nummer åtte etter den grove feilen, mens Thomas Byrkjeland ble nummer seks. Byrkjeland løp inn til tiden 3.57,68.

Jake Heyward fra Storbritannia vant foran belgiske Dries De Smet og spanjolen Adrian Ben.

Heyward løp inn til vinnertiden 3.56,73.

Jakob Ingebrigtsen måtte etter fallet konstatere at han tikket inn til tiden 3.58,64 og en åttendeplass av 12 deltakere.

16-åringen skal senere løpe 5000 meter under mesterskapet i Grosseto, og får dermed en mulighet til å rette opp fadesen.

Raser mot sønnens program
Det skjer kun to og en halv time etter hans skuffende 1500-meterløp.

Pappa Gjert Ingebrigtsen har overfor NTB beskrevet sønnens program som «hårreisende». Søndag går han løs på sitt femte løp på fire dager når han skal kjempe om det edleste metallet på 3000 meter hinder.

– Mange vil nok kritisere at han velger å prøve seg på tre distanser i stedet for å konsentrere seg om én medaljeøvelse. Men sånn er det når man er på vei mot noe større. Jakob har mål som er litt lenger fram i tid. Han vil bli verdens beste løper, og under dette mesterskapet gjelder det å få mest mulig læring om kapasitet, begrensninger og taktikk, sa Gjert Ingebrigtsen til NTB tidligere i uken.