Den 24 år gamle briten James Morton er dømt til tolv år i fengsel etter å ha kvalt 16 år gamle Hanna Pearson 23. juli i fjor, skriver BBC.

Juryen mente at Morton ikke hadde handlet med forsett, men fant ham skyldig i uaktsomt drap.

Pearson ble funnet på soverommet til Morton i Newark, Nottinghamshire, i juli i fjor. Pearson og Morton møtte hverandre for første gang denne kvelden.

Ble med drapsmannen

Ifølge dommen skal Morton og Pearson ha reist hjem til hans foreldres hjem etter en kveld på den lokale puben.

Pearsons daværende kjæreste skal ikke ha hatt penger til toget, og 16-åringen dro derfor alene med Morton. Intensjonen var at kjæresten skulle komme dagen etter.

Da de kom hjem til Mortons foreldre, som ikke var hjemme, skal Pearson ha blitt skjenket alkohol av Morton, og 24-åringen har fortalt at de begynte å kysse.

Deretter la han seg i sengen sammen med henne, og mens de hadde sex skal Morton ha tatt strupetak på 16-åringen. Strupetaket førte til at jenta mistet bevisstheten og sluttet å puste, skriver The Telegraph, som refererer til dommen.

DØDE: Hannah Pearson.
DØDE: Hannah Pearson.

«Tenkte ikke konsekvenser»
– Morton likte å dominere kvinner. Strupetaket var noe han hadde sett på en porno-DVD nylig. Han skal også ha forsøkt dette med minst én tidligere kjæreste, sa dommeren under rettssaken.

Hans forsvarer, Shaun Smith, uttalte at Morton «fulgte sin seksuelle lyst, uten å ta hensyn til konsekvensene av det», skriver BBC.

Nytt liv
Under rettssaken leste Hannahs mor, Dawn Pearson, opp en en uttalelse fra familien:

«Foreldre skal aldri måtte begrave deres eget barn. Et barn som ikke en gang fikk sjansen til å leve livet på egenhånd.»

Hannah skal ha slitt i flere år med anoreksia, og var inn og ut av det lokale sykehuset i flere år.

«Hun hadde fått et helt nytt syn på livet. En ny sjanse, og hun forsøkte å gjøre det beste ut av det.»