PARKERER NEPPE BUSSEN: Norge og Ada Stolsmo Hegerberg må vinne med minst tre mål mot Danmark mandag. Her ankommer stjernespissen søndagens trening sammen med keeper Ingrid Hjelmseth.
PARKERER NEPPE BUSSEN: Norge og Ada Stolsmo Hegerberg må vinne med minst tre mål mot Danmark mandag. Her ankommer stjernespissen søndagens trening sammen med keeper Ingrid Hjelmseth. Foto: Roald, Berit

Offensiv Hegerberg før siste mulighet: – Ikke umulig i det hele tatt

Sist Ada Stolsmo Hegerberg gikk like mange kamper på rad som nå uten scoring, slo hun grusomt tilbake.
– Hun kan lett score tre-fire mål hvis det løsner, sier TV 2s ekspert.

Se oversikt over alle kampene her!

Norsk avansement til kvartfinalene i fotball-EM er avhengig av to ting mandag:

Nederland må slå Belgia, mens våre egne jenter selv må vinne med tre mål eller mer mot Danmark.

Se Norge-Danmark på TV 2 og TV 2 Sumo mandag fra 20.00 (Kampstart 20.45)!

Det første får ingen med norsk pass gjort noe med, men element nummer to kan man selv ta kontroll over. Det å vinne 3-0 i en fotballkamp har veldig mange lag nemlig gjort før.

– Det er ikke umulig i det hele tatt. Jeg tror det er viktig å få et tidlig mål, i hvert fall i første omgang, for å holde troen oppe og klare å komme seg inn i kampen. Det blir fort slik at om man scorer det første målet, så kommer man seg mer og mer inn i det, sier Ada Stolsmo Hegerberg.

Hegerberg: – Vi må bare legge ned alt som skal til
Norges største stjerne håper på bedring både i prestasjon og resultat, og mener det først og fremst handler om å få ut potensialet i laget.

– Nå har vi tapt to kamper, og da må vi bare legge ned alt som skal til. Det er greit nok at vi skal gå for å vinne den kampen i morgen, men vi vil gå utpå her og prestere bedre enn vi har gjort i de siste kampene. Selvfølgelig handler det om å kvalifisere seg videre, men det handler også mer om å få ut det vi er gode for.

– Jeg tror vi er avhengig av at vi får et mål i første omgang om vi skal leve i troen på at vi skal kunne få to til. Så er det slik at vi er avhengige av et annet resultat også. Vi er nødt til bare å fokusere på oss selv og prestere bedre enn det vi har gjort, sier hun.

Sist Hegerberg gikk fem kamper på rad uten mål vant hun 9-0 i kamp seks
Og selv om det har vært måltørke til nå, finnes det grunn til optimisme om en ser kreativt på tallene til de norske stjernene som vi trolig må sette vår lit til mot danskene.

Ada Stolsmo Hegerberg, som har hatt mange øynes rettet mot seg, er nemlig ute etter å score sitt første mål i mesterskapet - og sitt første mål siden hun i Lyon-drakt sikret toppscorertittelen med sitt 20. ligamål for sesongen i siste serierunde i fransk toppdivisjon i 3-0-seieren mot Metz 25. mai.

Siden den gang har 22-åringen gått fem strake kamper uten nettkjenning, noe hun også gjorde mellom slutten av mars og begynnelsen av mai i år. Da slo hun grusomt tilbake i kamp nummer seks, og nettet to ganger i 9-0-seieren mot Soyaux, i en kamp som sikret Lyon deres ellevte strake ligatittel i Frankrike.

– Der har du funnet statistikken på det. Da er det bare å kjøre på i morgen, sier Hegerberg.

Sjögren: – Det er på tide at vi scorer mål
Totalt denne sesongen har Hegerberg spilt 23 kamper på klubb-og landslagsnivå der hennes lag har vunnet med tre mål eller mer, altså maktet den bragden som må til for at Norge skal ha sjanse til avansement mandag. I disse kampene har superspissen selv scoret hele 28 ganger. Landslagssjef Martin Sjögren håper ett mål kan avle flere mål mandag.

– Jeg håper virkelig det. Det er det vi jobber for. Det må gjerne bli en ketchup-effekt. Drømmescenarioet er et ganske tidlig ledermål, og så får vi se hvordan kampbildet forandrer seg etter det. Men målene kommer ikke av seg selv. Vi må prestere bra. Det er på tide at vi scorer mål, sier han.

Graham Hansen har vunnet ti kamper med tre mål eller mer denne sesongen
Også Caroline Graham Hansen er i klubbhverdagen vant til å være på et lag som dominerer over motstanderne. Siden hun returnerte fra skade i september, har hun i Wolfsburg-drakt og Norge-drakt vært med på hele ti triumfer med tre eller flere mål.

– Det hadde passet godt bare å putte på en til der. Nå trenger vi å vinne med tre mål eller mer, så da bør det skje i morgen. Vi får håpe på at den statistikken kan forbedres.

– Har dere i dette laget det som skal til for å vinne 3-0, 4-1 eller 5-2?

– Det synes jeg vi har. Hvorvidt det skjer i morgen eller om et år det vet jeg ikke, men jeg vet at vi har muligheten til å gjøre det. Forhåpentligvis så skjer det i morgen, sier Graham Hansen.

TV 2-ekspert: – Hegerberg kan lett score tre-fire mål
TV 2s fotballekspert Lene Mykjåland deler synspunktene til stjernespillerne, og merker at de norske spillerne virker offensive i hodet og at de faktisk tror på det som må kunne karakteriseres som et lite fotballmirakel om det skulle gå veien.

– Større mirakler har skjedd, og det tror jeg også jentene tenker nå. De har scoret tre mål tidligere de, og selv om det har vært litt måltørke nå så tror jeg på en ketchup-effekt hvis vi får det første målet. Da får de veldig troen, og da er det virkelig mulig. Det er ingenting som er så kult som å slå tilbake nedenfra. Hvis du har gjort det litt dårlig et par kamper, og så motbeviser alle og kommer sterkt tilbake er den kuleste følelsen man kan ha som fotballspiller, sier hun.

Mykjåland tror storscorer Hegerberg kan stå overfor en virkelig festaften mandag dersom drømmescenarioet oppfylles og det tidlige åpningsmålet blir et faktum.

– Som spiss er det så viktig å score mål. Og det er veldig styrkende mentalt å få inn noen kasser. Hvis hun scorer ett mål, tror jeg ting vil se veldig annerledes ut. Jeg tror selvtilliten vil øke, og hun kan lett score tre-fire mål, sier TV 2s fotballekspert.

Se Norge-Danmark på TV 2 og TV 2 Sumo mandag fra 20.00 (Kampstart 20.45)!